Deputat PNL: “Această criză ne-a demonstrat că trebuie să producem cele necesare aici, în România, nu să rămânem la dispoziţia producătorilor din alte ţări!”

Print Friendly, PDF & Email

Se trezesc liberalii? Deputat PNL: “Această criză ne-a demonstrat că trebuie să producem cele necesare aici, în România, nu să rămânem la dispoziţia producătorilor din alte ţări!”


Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, un puternic susţinător al producătorilor români, consideră că momentele dificile prin care trece ţara noastră, în contextul acestei crize, trebuie să conducă la decizii ferme pentru viitor, astfel încât producătorii români să asigure, la nivel naţional, bunurile de care avem nevoie, atât în situaţii de normalitate, dar, mai ales, în situaţii de criză:

”Felicit Guvernul României pentru faptul că a început deja producţia de măşti şi costume de protecţie sau producţia pentru dezinfectanţi în fabricile din ţara noastră. Este un succes real să pui pe picioare, într-un timp atât de scurt, un asemenea tip de producţie specializată, şi să nu mai aştepţi cu mâna întinsă să-ţi vină echipamentele din China sau din alte ţări, la preţuri exorbitante. După 30 de ani în care în România doar s-au închis fabrici, acum avem posibilitatea să redeschidem unităţi naţionale de producţie. Guvernul Orban a demostrat că se poate produce în România, şi am convingerea că nu se va opri doar la acest tip de producţie. Vedem cu toţii eforturile pe care le face Guvernul pentru a asigura funcţionarea transportului internaţional de mărfuri, astfel încât TIR-urile cu alimente să ajungă la timp în magazine. Dacă am fi produs făină, mălai, ulei, lapte, ouă şi brânzeturi în România, măcar pentru consumul populaţiei ţării, atunci, în această criză, nu am fi trăit panica generată de faptul că sunt blocaje în vămi şi nu vor ajunge alimentele pe rafturi!”, a declarat deputatul Nicolae Giugea

Deputat PNL: “Această criză ne-a demonstrat că trebuie să producem cele necesare aici, în România, nu să rămânem la dispoziţia producătorilor din alte ţări!”, Foto: captură cdep.ro