Așa este că de fapt voi sunteți cu capul în norii de dincolo, și noi cu picioarele pe acest Pământ Românesc?

Idealiștii de ieri, ancorați perfect, cu tot cu idealismul lor, în pragmatismul vremurilor actuale.

Când noi spuneam ,,România înainte de toate”, eram perimați, extremisti, când noi spuneam că România trebuie să aibă în proprietate Pământ, Aur si Păduri, ni se spunea că suntem împotriva Europei si xenofobi, când noi spuneam că Țara trebuie să aibă în posesie resursele energetice si producția alimentară, ni se spunea că nu suntem în stare si că e mai bine să fim gestionați de străini, când Institutul Cantacuzino era pus pe butuci si fabricile de medicamente românești au fost închise ni se transmitea că nu sunt rentabile si că e mai bine să adoptăm o politică aproape exclusivă de importuri în domeniul medical.

Pe când alții cumpărau pe trei bani industria națională si noi spuneam că nu e bine să fim dependenți de alții, Petre Roman declara că toată această industrie e un morman de fier vechi. Toate aceste lucruri care au subminat profund capacitatea de apărare a statului român au dus ȘI la masivul exod al românilor din țară, oamenii din fabricile si uzinele falimentate luând drumul străinătății după locuri de muncă…vreo 5 milioane în total.

Aceștia iată, că au devenit brusc o problemă, nu mai trimit bani în țară si nici nu mai votează, ci vor să vină în țară..dar momentul nu e tocmai potrivit, nu-i așa, cum ar zice cinic Brucan. Păi dragi domni si tovarăși, nu era mai bine dacă acesti români nu-și luau lumea-n cap si plecau care încotro alungați de voi, de politica voastră păguboasă si antinațională de a vinde tot pe nimic la străini de s-a dus totul de râpă în țara asta de pricepuți ce ați fost în gestionarea ei?

Asta a fost viziunea voastră realistă??? Iată acum realismul vostru si idealismul nostru. Cine a acționat si gândit milităreste? Voi, sau noi, care am avut întotdeauna în fața situațiile de eventuală criză, când nu ne putem baza pe alții ci pe noi înșine?

apiland.ro

Încă un amănunt, pe care-l voi sublinia cât de curând, se fac acum apeluri disperate pe la televiziunile controlate de voi, cam toate, către societatea civilă pentru a sprijini societatea, pe cei defavorizați în lupta împotriva Covid 19, unde sunt ong-urile lui Soros, cele stipendiate cu bani grei si promovate pe toate canalele oficiale în această luptă? Stau acasă…e bine că stau acasă pe bani grei, foarte deontologic si politically super-correct! Sprijiniți-le în continuare!

Dacă tot veni vorba de politica corectă, poate vă amintiți de cei incorecți politic, care tot spuneau de-a lungul vremurilor că sunt probleme în anumite comunități care nu au nicio treabă nici legea si nici cu politica (decât atunci când votează la locale pe ajutoarele sociale date aiurea)…de ce la Țăndăreni a venit puhoi de poliție si de armată? A fost nevoie, așa este?

Așa este că de fapt voi sunteți cu capul în norii de dincolo si noi cu picioarele pe acest Pământ Românesc? Schimbați strategia, că nu o să mai aveți ce conduce!

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]