Daniel Gheorghe: „Biserica Ortodoxă Română rămâne cel mai mare filantrop din România, în ciuda acuzelor pe care secularistii militanți le-au adus în mod neîntemeiat la adresa Bisericii”

Deputatul Daniel Gheorghe demonstrează într-o postare de pe contul său de socializare faptul că Biserica Ortodoxă Română rămâne cel mai mare filantrop din România în această perioadă tulbure de după izbucnirea pandemiei de coronavirus, donând alimente, produse de igienă, aparatură și echipamente medicale în valoare de peste 70 de miliarde de lei vechi, îndreptându-se undeva spre suma de 2 milioane de euro.

Redăm integral postarea de pe facebook a deputatului Daniel Gheorghe:

„Conform datelor apărute până acum în mijloacele media, până la 3 aprilie, Biserica Ortodoxă Română a ajutat în criza de sănătate publică cu alimente, produse de igienă, aparatură și echipament medical în valoare de peste 7 milioane de lei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Așadar, Biserica Ortodoxă Română rămâne cel mai mare filantrop din România, precum a fost constant an de an, în ciuda acuzelor pe care secularistii militanți le-au adus în mod neîntemeiat la adresa Bisericii.

Astfel contribuția Bisericii Ortodoxe Române a depășit deja echivalentul a peste 70 de miliarde de lei vechi și se îndreaptă spre suma de 2 milioane de euro. Aș vrea să văd, oare, care este contribuția socială a acelor grupări anarhiste, neo-marxiste și agresiv anti-creștine care știu foarte bine să dea cu pietre și să dărâme, însă, fiind catalizate doar de furie, invidie și aviditate de putere nu pot lăsa nimic bun în urmă?

Indiferent de timpurile pe care le-a traversat Țara, Biserica Ortodoxă Română a știut să fie alături de oameni și în mijlocul lor, fiind după cum bine a definit-o însuși Mihai Eminescu, „maica neamului românesc”.

Celor care, cazuti în cursa perfidă a militantismului anti-creștin, cer ” școli și spitale, nu catedrale” le putem arăta foarte limpede faptul ca ortodoxia românească, iar nu de ieri ori de azi, ci din timpuri străvechi, a dăruit poporului nostru nu doar biserici ori catedrale ci și școli, spitale, așezăminte pentru cei nevoiași, lăcașuri de asistență pentru cei singuri ori bolnavi, spații de cultură și de cercetare!

Si, asemeni timpurilor vechi, astăzi, în România, oamenii Bisericii sunt prezenți atât în biserici cât și în spitale, la căpătâiul fraților greu încercati de boli!

Credința Ortodoxă pe care am primit-o moștenire de la înaintașii noștri este leacul durerilor și tulburărilor Poporului Român!„, a scris pe facebook Daniel Gheorghe

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

În loc să vâneze pensionarii pe străzi,"organele" nu mai bine ar vâna camioanele cu lemn tăiat ilegal?

mar apr. 7 , 2020
După declararea și instituirea stării de urgență la nivel național în România, cel mai tare ne-a pus pe gânduri restricția de a nu ieși din case pe timpul nopții. De ce nu ne vor oare ăștia pe străzi noaptea? Pentru a nu vedea transporturile de lemn tăiat ilegal, sau pentru […]

Poate vă place și:

libris.ro