În loc să vâneze pensionarii pe străzi,”organele” nu mai bine ar vâna camioanele cu lemn tăiat ilegal?

După declararea și instituirea stării de urgență la nivel național în România, cel mai tare ne-a pus pe gânduri restricția de a nu ieși din case pe timpul nopții. De ce nu ne vor oare ăștia pe străzi noaptea? Pentru a nu vedea transporturile de lemn tăiat ilegal, sau pentru ce altceva, poate chiar și mai important? Ce-or fi având de ascuns de ochii noștri pe timpul nopții?

Cu toate că ieșenii și-au limitat de la o zi la alta din ce în ce mai mult ieșirile pe străzi, din tot mai multe surse se auzea că prin oraș trec tot mai multe transporturi cu lemn proaspăt tăiat, în multe cazuri fiind vorba despre copaci masivi. Nu mare ne-a fost astfel mirarea când am aflat că de la începutul anului, pădurile din jurul Iașului, unele cu arbori seculari, au căzut victime hoților de lemne.

“Pădure din Iași defrișată de hoţi în doar câteva luni. Reacţia autorităţilor”, scrie observator.tv

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

“Stejari seculari din pădurea Bârnova, puşi la pământ. Biolog: „Au aşteptat să crească pădurea ca s-o exploateze“”, scrie adevarul.ro

“Mafia lemnului n-a auzit de Starea de Urgenţă. Se taie pădurile României sub ochii lui Alexe”, scrie stiripesurse.ro

Îngrijorați pe bună dreptate de masacrul pe care hoții îl fac pe timpul acestei stări de urgență prin pădurile României, mai mulți reprezentanți ai unor asociații și organizații, dar și operatori economici au făcut un apel la ministrul mediului din România, Costel Alexe.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a dat un răspuns de-a dreptul halucinant, care sfidează mult prea tare scopul și misiunea unui oficial aflat tocmai în fruntea unui asemenea minister:

Măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării  de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie”, a spus Costel Alexe

Și alții au remarcat aceste anomalii pe timpul stării de urgență din România. Domnul Sorin Budacan este unul dintre cei care semnalează de mai multă vreme toată această “aventură” sălbatică a hoților de lemne, termitele care distrug într-un ritm amețitor pădurile României:

“Ministrul Mediului a spus ieri ca nu poate opri tăierea pădurilor pentru ca sunt 3,5 milioane de familii care se încălzesc cu lemne. Trecând cu vederea faptul ca s-a încălzit vremea și ca nimeni nu se aprovizionează acum cu lemne,va întreb: Ați văzut vreodată sa iasă de pe porțile firmelor lui Sweighofer lemn care sa între in circuitul intern pentru populația României?
“ANORMALITATEA” la ea acasa…”, a scris pe contul său de facebook Sorin Budăcan

Nota noastră: În loc să vâneze pensionarii pe străzi,”organele” nu mai bine ar vâna camioanele cu lemn tăiat ilegal? Aaaa… și neapărat să-l pună pe Costel Alexe să-și ia tălpășița de la ministerul Mediului. N-ai o treabă, bă băiatule! Ai nimerit și tu pe locul greșit!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Imbecilitatea progresismului: Franța se plânge de numărul mic de avorturi pe perioada pandemiei de coronavirus!?

mie apr. 8 , 2020
Dacă vă mirați uneori de nivelul de imbecilitate demonstrat atât teoretic cât și practic de actuala guvernare din România, să știți că încă mai este loc chiar și de mai rău. În Franța de pildă, ministrul Sănătății este îngrijorat de „alarmanta scădere a procedurilor de avort”. “Morții de Coronavirus nu […]

Poate vă place și:

libris.ro