În loc să vâneze pensionarii pe străzi,”organele” nu mai bine ar vâna camioanele cu lemn tăiat ilegal?

După declararea și instituirea stării de urgență la nivel național în România, cel mai tare ne-a pus pe gânduri restricția de a nu ieși din case pe timpul nopții. De ce nu ne vor oare ăștia pe străzi noaptea? Pentru a nu vedea transporturile de lemn tăiat ilegal, sau pentru ce altceva, poate chiar și mai important? Ce-or fi având de ascuns de ochii noștri pe timpul nopții?

libris.ro

Cu toate că ieșenii și-au limitat de la o zi la alta din ce în ce mai mult ieșirile pe străzi, din tot mai multe surse se auzea că prin oraș trec tot mai multe transporturi cu lemn proaspăt tăiat, în multe cazuri fiind vorba despre copaci masivi. Nu mare ne-a fost astfel mirarea când am aflat că de la începutul anului, pădurile din jurul Iașului, unele cu arbori seculari, au căzut victime hoților de lemne.

“Pădure din Iași defrișată de hoţi în doar câteva luni. Reacţia autorităţilor”, scrie observator.tv

“Stejari seculari din pădurea Bârnova, puşi la pământ. Biolog: „Au aşteptat să crească pădurea ca s-o exploateze“”, scrie adevarul.ro

“Mafia lemnului n-a auzit de Starea de Urgenţă. Se taie pădurile României sub ochii lui Alexe”, scrie stiripesurse.ro

Îngrijorați pe bună dreptate de masacrul pe care hoții îl fac pe timpul acestei stări de urgență prin pădurile României, mai mulți reprezentanți ai unor asociații și organizații, dar și operatori economici au făcut un apel la ministrul mediului din România, Costel Alexe.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a dat un răspuns de-a dreptul halucinant, care sfidează mult prea tare scopul și misiunea unui oficial aflat tocmai în fruntea unui asemenea minister:

Măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării  de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie”, a spus Costel Alexe

Și alții au remarcat aceste anomalii pe timpul stării de urgență din România. Domnul Sorin Budacan este unul dintre cei care semnalează de mai multă vreme toată această “aventură” sălbatică a hoților de lemne, termitele care distrug într-un ritm amețitor pădurile României:

“Ministrul Mediului a spus ieri ca nu poate opri tăierea pădurilor pentru ca sunt 3,5 milioane de familii care se încălzesc cu lemne. Trecând cu vederea faptul ca s-a încălzit vremea și ca nimeni nu se aprovizionează acum cu lemne,va întreb: Ați văzut vreodată sa iasă de pe porțile firmelor lui Sweighofer lemn care sa între in circuitul intern pentru populația României?
“ANORMALITATEA” la ea acasa…”, a scris pe contul său de facebook Sorin Budăcan

Nota noastră: În loc să vâneze pensionarii pe străzi,”organele” nu mai bine ar vâna camioanele cu lemn tăiat ilegal? Aaaa… și neapărat să-l pună pe Costel Alexe să-și ia tălpășița de la ministerul Mediului. N-ai o treabă, bă băiatule! Ai nimerit și tu pe locul greșit!


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]