Membrii Asociației Comunitatea Identitară au venit în sprijinul mai multor români și în aceste zile grele cauzate de pandemia de Covid19 și mai ales de măsurile restrictive impuse de către stat.
Am ajutat mai multe persoane vârstnice din Cluj-Napoca și comuna Florești cu cumpărăturile de bază, oferind livrare gratuită. E datoria noastră ca naționaliști să fim alături de cei ce nu se pot deplasa ușor datorită restricțiilor de circulație sau a problemelor de sănătate și nu au pe cineva care să se ocupe de nevoile lor.
Totodată continuăm campania de susținere a familiilor nevoiașe cu produse alimentare sau alte bunuri de trebuință. Considerăm acest lucru mai necesar ca niciodată în contextul crizei economice cauzate de măsurile luate de politicieni ce au dus la închiderea mai multor firme mici și mijlocii, precum și la creșterea foarte mare a numărului de șomeri. În această situație am ajutat zilele acestea o familie nevoiașă cu o donație de alimente.
Amintim celor ce doresc să ne ajute că pot dona o sumă de bani în contul asociației noastre. Orice ajutor, oricât de mic, contează! Dar și că vom continua să ajutăm cu livrarea gratuită a produselor strict necesare pe cei ce nu se pot deplasa cu ușurință.
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Of peasant ancestry on his father’s side and boasting aristocratic (boyar) maternal roots, the Romanian poet, prose writer, and editorialist Mihai Eminescu (1850-1889) had not put his modest inherited wealth to waste. Educated in the German language since childhood, Eminescu was culturally—if not always geopolitically— an enthusiastic Germanophile. As a […]