Declarație controversată a lui Raed Arafat despre muncitorii sezonieri: “S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea”

O declarație care te pune serios pe gânduri, legată de muncitorii sezonieri care au plecat în Germania, a venit sâmbătă din partea secretarului de stat, Raed Arafat.

Acesta a recunoscut că autoritățile au fost prinse pe picior greșit, complet nepregătite pentru a gestiona o asemenea situație într-un timp atât de scurt: “nimeni nu a crezut că vor fi chemaţi 2.000 de români într-o singură zi”.

apiland.ro

Dar partea și mai controversată a declarației secretarului de stat, Raed Arafat, abia avea să urmeze:

“Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aştepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi.”, a spus Raed Arafat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”

“Eu cred ca va dura treaba asta. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină, dar din ce ştim nu vor reveni în 2-3 zile. S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea“, a mai declarat Arafat


Nota noastră: “S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea”; ce mama naibii ar trebui să înțelegem noi din această propoziție? Că ne-a mințit Sică Mandolină când ne spunea cu ochii umezi și blânzi ca de lemurian, la postul național de televiziune că li s-a permis plecarea muncitorilor sezonieri în Germania în virtutea “dreptului” de liberă circulație în Europa, drept suspendat însă românior din țară? Acel drept nu e biunivoc, adică nu e inclus și dreptul la întoarcere?

Arsenie Boca rostea la un moment dat niște vorbe care acum par să se împlinească prin fapte:

“Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul! Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”  (Părintele Arsenie Boca)


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]