Declarație controversată a lui Raed Arafat despre muncitorii sezonieri: „S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea”

O declarație care te pune serios pe gânduri, legată de muncitorii sezonieri care au plecat în Germania, a venit sâmbătă din partea secretarului de stat, Raed Arafat.

Acesta a recunoscut că autoritățile au fost prinse pe picior greșit, complet nepregătite pentru a gestiona o asemenea situație într-un timp atât de scurt: „nimeni nu a crezut că vor fi chemaţi 2.000 de români într-o singură zi”.

Dar partea și mai controversată a declarației secretarului de stat, Raed Arafat, abia avea să urmeze:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aştepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi.”, a spus Raed Arafat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”

„Eu cred ca va dura treaba asta. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină, dar din ce ştim nu vor reveni în 2-3 zile. S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea„, a mai declarat Arafat


Nota noastră: „S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea”; ce mama naibii ar trebui să înțelegem noi din această propoziție? Că ne-a mințit Sică Mandolină când ne spunea cu ochii umezi și blânzi ca de lemurian, la postul național de televiziune că li s-a permis plecarea muncitorilor sezonieri în Germania în virtutea „dreptului” de liberă circulație în Europa, drept suspendat însă românior din țară? Acel drept nu e biunivoc, adică nu e inclus și dreptul la întoarcere?

Arsenie Boca rostea la un moment dat niște vorbe care acum par să se împlinească prin fapte:

„Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul! Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”  (Părintele Arsenie Boca)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Se moare cu zile în România! În plină pandemie de coronavirus, pacient de 17 ani în stare gravă, externat la Iași

sâm apr. 11 , 2020
După izbucnirea pandemiei de coronavirus, orice alte boli și tratamente sau operații necesare în sistemul medical din România au trecut în planul secund. Așa se face că avem deja exemple de oameni care au murit cu zile, precum asistenta medicală de 48 de ani din Măureni, Corina Radics, care a […]

Poate vă place și:

libris.ro