Iohannis și PNL-ul ne spun să fim solidari! Solidari cu Germania, să-și culeagă sparanghelul!

“SĂ FIM SOLIDARI? EU, NU! TIMPUL SOCOTELILOR!

De la instituirea stării de urgență, Iohannis și PNL-ul ne spun să fim solidari! Adică, înțeleg ei, să stăm în casă, să-i ascultăm pe ei și să ne supunem, să nu-i critice nimeni. Asta-i solidaritate? Nici vorbă!

Dintr-o dată, ei, care-au instigat poporul să iasă în stradă și să dea foc dușmanilor politici la propriu, ieșind chiar ei în stradă. Ei, care au instigat diaspora împotriva celor de-acasă cu o violență întâlnită doar în anii bolșevismului.

Ei, care i-au instigat pe copii împotriva propriilor părinți și bunici, că țin România pe loc. Ei, care i-au instigat pe cei din privat împotriva bugetarilor. Ei, care-au instigat UE împotriva țării, mințind cu nerușinare, pentru a trage profit alții, iar nu poporul român!

Și acum, să fim solidari și să nu-i criticăm, că, dacă nu… Dacă nu, ce?

Dar, când ați tăiat bugetul la sănătate masiv și când ați început privatizarea sănătății, să trăiască doar cei cu bani, au fost solidari? Da, au fost solidari, dar cu multinaționalele! Dar, când ați sprijinit, de ani și ani, băncile împotriva poporului, acordându-le drepturi și facilități ca nicăieri în lume, ați fost solidari?

Azi, în loc să vină cu sprijin masiv în economie și pentru micii afaceriști, și pentru cei rămași pe drumuri, și pentru cei veniți din diaspora – mulți dintrei ei doar cu banii de drum -, nu le pasă! Și nici nu vor să fie criticați.

Dar ”să fim solidari”. Da, solidari cu Germania, să-și culeagă sparanghelul! Da, solidari cu UE, să trimitem la export grâul. porumbul, floarea soarelui – materie primă ieftină -, pentru a ni se-ntoarce semi-procesate dar cu prețuri de ”n” ori mai mari sau pentru a lua de acolo drumul altor piețe externe pentru a câștiga tot ei. În condițiile în care s-ar putea să ne aștepte seceta, blocarea finanțării țării și foametea!

Adevărul este că în România de azi oamenii stau obligați în casă și disperați, păcăliți cu… ”solidaritatea”. Când clienții PNL, profitând de pandemie, continuă să fie numiți în funcții publice și să se îmbogățească din contracte fără licitații! Când băncile au fost deja asigurate…

Suntem azi ”solidari” ca puii în crescătorii, pregătiți pentru sacrificiu. În relația cu stăpânii, dar și între noi la fel. Trăim de fapt zile de sălbăticie, de disperare și… scapă cine poate! Nici vorbă de solidaritate, o nouă minciună, o ipocrizie generalizată!

apiland.ro

Voi vreți să fiți ”solidari” cu ei, Iohannis și guvernanții, din toate acestea? Eu, nu! Desigur, vom fi disciplinați, vom răbda, vom strânge din dinți, dar nu din ”solidaritate”, ci pentru că pandemia ne cere. Să nu creadă mai-marii că vom uita cine sunt și ce fac! Va veni timpul socotelilor!“, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]