Încrâncerare UDMR-istă față de acordul MAI – BOR: “E discriminatoriu față de credincioșii de rit catolic și protestant”

După ce s-a anunțat în presa românească despre acordul MAI -BOR, rând pe rând au apărut din diverse zone ale societății din România voci împotriva acestui acord semnat între MAI și Patriarhia Română.

Dacă seculariștii înverșunați au scos la înaintare marota legată de protejarea sănătății, lucru pe care nu l-au făcut mulți dintre ei inexplicabil și în cazul “Priveghiului Sparanghelului” de pe aeroportul de la ClujNapoca, UDMR-iștii dau dovadă de mai multă imaginație și scot înainte și acuzația de discriminare “față de credincioșii de rit catolic și protestant”.

Da’ pe voi cine nu v-a lăsat stimabililor să vă faceți propriile acorduri cu venerabilul Vela? Care discriminare? Care bicicletă? Voi țipați acum fix precum copiii ăia invidioși care văd o jucărie în mâna altui copil în parcul de joacă!

Redăm plânsetul de lebădă al bocitoarelor angajate cu normă întreagă de către cei de la UDMR (n.r. pe care ei îl numesc “luare de poziție”), pe banii românilor bineînțeles, inclusiv ai celor ortodocși, cărora acum UDMR-ul și o puzderie de ONG-uri seculariste se zvârcolesc să le ia “lumina” de Paște:

“Prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației.

În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent.

libris.ro

Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice.

Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia.

Paște binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor și al familiilor, dar și pentru al oamenilor din toată țara, prietenii noștri ortodocși vor înțelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricțiilor nu se va ajunge decât la agravarea situației.

Prin urmare, îi rugăm să rămână și să sărbătorească acasă!”, se arată în comunicatul făcut public de către UDMR


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info