Site icon Glasul.info

În sfârșit! Contractele pentru utilități și servicii, încheiate DOAR în lei în România!

Senatorul Daniel Zamfir s-a zbătut foarte mult, încă de pe vremea când încă era în PNL, să lupte atât împotriva abuzurilor băncilor, a instituțiilor care practică un soi de cămătire “legală”, cunoscute publicului larg sub numele de IFN-uri (n.r. instituții financiare nebancare), cât și împotriva unui alt fenomen: consumatorii din România erau obligați de-a lungul timpului să încheie contractele cu furnizorii de utilități sau de servicii în diverse valute, fiind adesea afectați de fluctuația acestor valute.

“Contractele de telefonie, internet și alte utilități vor fi încheiate DOAR în lei. Proiectul de lege care protejează românii de fluctuațiile euro, adoptat de Senat. Senator: „De prea mult timp, noi plătim toată valoarea devalorizării multinaționalelor””, scrie activenews.ro

Foto: captură facebook / Daniel Catalin Zamfir
Foto: captură facebook / Daniel Catalin Zamfir

“O LEGE FOARTE IMPORTANTA VOTATA AZI IN SENAT
In toate contractele de prestari servicii si furnizare de utilitati, in care partile contractante sunt rezidenti in Romania, pretul va fi exprimat DOAR in lei.

Asadar, punem capat situatiilor in care devalorizarea leului in cazul-de exemplu- contractelor de telefonie mobilă, va fi suportată doar de consumator. Pentru contactele care sunt pe perioadă nedeterminată sau pe o perioadă de minim 3 ani, in termen de 60 de zile se va modifica clauza prețului prin act aditional.

Pentru contractele care sunt pe o perioadă mai mica de 3 ani, se pastreaza referinta la moneda straina, doar ca va fi raportată la cursul BNR.
În concluzie, telefonia mobilă, serviciile de utilități, învățământul privat, service, săli de fitness, toate in LEI!!! #tinemcuRomania
#faraAbuzuri”, scria pe contul său de facebook marți, 28 aprilie a.c., senatorul Daniel Zamfir

Exit mobile version