István Csomortányi, mesaj pentru Iohannis: “Tu nu ai țară! Ți-ai schimbat rădăcinile săsești pentru București!”

Unul dintre cele mai controversate mesaje din partea unui minoritar de pe teritoriul țării noastre pentru un alt minoritar din România, vine din partea preşedintelui PPMT (n.r. Partidul Popular Maghiar din Transilvania), István Csomortányi, pentru președintele României, Klaus Iohannis:

“Tu nu ai țară! Ți-ai schimbat rădăcinile săsești pentru București!”, a spus István Csomortányi

Citiți și: Luptă la cuțite între UDMR și PPMT: “Face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Într-un clip video publicat pe erinto.ro, preşedintele PPMT, István Csomortányi, îl critică foarte dur pe Iohannis, reproșându-i că și-a schimbat rădăcinile identitare pentru fotoliul de la București, uitându-și limba, și că nu vede “ce a făcut România în doar 100 de ani așezărilor săsești vechi de 800 de ani”.

Citiți și: Preşedintele PPMT amendat de CNCD pentru salutul nazist, spune că situația de la Ditrău e cauzată de experiențele negative ale comunității cu statul român!?

Redăm traducerea mesajului preşedintelui PPMT, István Csomortányi:

“Bună ziua, președintelui Klaus Johannis! Astăzi, el a acuzat comunitatea maghiară că a fost de acord cu opoziția, cu socialiștii români, pentru a lua Transilvania.

Ei bine, dle președinte, trebuie să subliniem că Transilvania NU ne-a fost dată de socialiștii români.Transilvania ne-a fost lăsată de strămoșii noștri!Transilvania este a noastră!Transilvania aparține celor care locuiesc aici!

Dumneavoastră, domnule președinte, v-ați pierdut patria schimbând Transilvania pentru București!
Nu ai nicio țară!
Ți-ați pierdut comunitatea pentru că ți-ai schimbat rădăcinile săsești pentru București!
Dumneavoastră, domnule președinte, v-ați pierdut limba – din același motiv.

Dumneavoastră, domnule președinte, nu aveți inimă, pentru că, dacă ați avea așa ceva, cu siguranță v-ați opri în loc dacă v-ați plimba prin așezările săsești vechi de 800 de ani și să vedeți ce le-a făcut România de 100 de ani!
Ai o memorie proastă, dle președinte, pentru că trebuie să fi uitat cui îi datorați alegerile!

Și dvs, dle președinte, nu aveți onoare, pentru că astăzi v-ați dat cu piciorul în cei care au avut încredere în dvs acum câțiva ani. Ceea ce ați făcut astăzi are două consecințe: una este că, temporar, pentru câteva momente, poate a crescut popularitatea partidului dvs; cealaltă este că le va fi mai dificil pentru maghiarii din Transilvania și pentru români să trăiască împreună.
Înțelegi asta, domnule președinte?!

Orice ai spune, indiferent cât abuzezi de încrederea pe care o primești, știm un lucru: Ținutul Secuiesc va avea autonomie!
La fel cum Partiumul va avea autonomie!
Ca și toată Transilvania, regiunile noastre istorice își vor recăpăta autodeterminarea!

Dle președinte, nu suntem interesați de cariera dvs.!
Nu ne interesează ce calcule politice spune în timp ce spune. Notă: orice ar crede, orice ar face, Secuiesc va avea autonomie! Cum Partiumul va fi autonom și cum toate regiunile istorice ale Transilvaniei își vor recăpăta autodeterminarea.Deoarece apa curge, dar pietrele rămâne, piatra rămâne!”, a spus István Csomortányi

Nota noastră: István Csomortányi este un lider politic controversat al maghiarilor din Transilvania, intrat în atenția CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) pentru niște poze apărute în spațiul public, în care președintele PPMT apărea făcând salutul nazist.

Citiți și: Salut nazist pe facebook din partea președintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”109550″]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Laszlo Tokes solicită demisia lui Iohannis: "Nu este nicio deosebire între Iliescu și Iohannis!"

joi apr. 30 , 2020
Potrivit lui Laszlo Tokes, acum europarlamentar pentru Ungaria, Iohannis trebuie să demisioneze imediat din cauza discursului său de ură împotriva maghiarilor, scrie foter.ro. “Nu este nici o deosebire între Iliescu și Iohannis: ambii fluieră melodia separatismului maghiar”, afirmă europarlamentarul ungar, Laszlo Tokes Laszlo Tokes nu a scăpat ocazia să-l atace […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro