O publicație maghiară a folosit poza cu Iohannis comparat cu Hitler, pentru care a fost amendat de CNCD Darius Vâlcov în trecut

Supărați pe Klaus Iohannis, membrii comunității maghiare au reacționat care mai de care mai agresiv și mai contondent la adresa președintelui României, unii argumentat mai bine, alții mai puțin, însă o mare parte au apelat direct la invective și la comparații cu personaje istorice: dacă europarlamentarul ungar Laszlo Tokes l-a comparat pe Iohannis cu Iliescu, susținând că nu-i nicio deosebire între ei, publicația maghiară nethuszar.ro în schimb, îl compară pe Iohannis cu Hitler, așa cum o făcuse prin 2018 și Darius Vâlcov.

Citește și: Laszlo Tokes solicită demisia lui Iohannis: “Nu este nicio deosebire între Iliescu și Iohannis!”

Culmea este că publicația folosește chiar aceeași imagine din postarea postarea de pe Facebook în care Iohannis este comparat cu Hitler, pentru care Darius Vâlcov a fost amendat de către CNCD cu suma de 2.000 de lei.

Foto: captură nethuszar.ro
Cum arăta scandalul în care a fost implicat Darius Vâlcov în mass media

Vezi: Vâlcov, amendat cu 2.000 de lei de CNCD pentru postarea de pe Facebook în care Iohannis este comparat cu Hitler

La începutul lunii septembrie 2018, în România izbucnea un scandal legat de o postare de pe facebook a lui Darius Vâlcov, pe atunci consilier al premierului Dăncilă, în care acesta îl prezenta într-o grafică rudimentară pe Klaus Iohannis, comparat cu Hitler.

Vezi: Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, postează clipuri în care Iohannis apare în postura lui Hitler

Ba chiar scandalul se internaționalizase, ajungând și în presa din Israel, unde publicația Times of Israel se arăta chiar indignată de faptul că un consilier guvernamental poate face o asemenea comparație.


Domeniul nethuszar.ro este deținut de către o companie comercială, VARJUVAR KIADO SRL, din Oradea, județul Bihor. În footer-ul site-ului (n.r. subsolul sau foaier-ul site-ului) nethuszar.ro găsim afișat un banner în care sunt afișate logo-urile celor de la Bethlen Gábor Alap și al Secretariatului de Stat pentru Politica Națională a Oficiului Primului Ministru. Întrucâtva, pentru noi este limpede a cui politică o promovează și o apără această publicație.

Dacă în cazul lui Darius Vâlcov am văzut câte de repede s-a mișcat CNCD-ul, oare în cazul acestei publicații maghiare ce ar avea de spus cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării?

About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info