O publicație maghiară a folosit poza cu Iohannis comparat cu Hitler, pentru care a fost amendat de CNCD Darius Vâlcov în trecut

Supărați pe Klaus Iohannis, membrii comunității maghiare au reacționat care mai de care mai agresiv și mai contondent la adresa președintelui României, unii argumentat mai bine, alții mai puțin, însă o mare parte au apelat direct la invective și la comparații cu personaje istorice: dacă europarlamentarul ungar Laszlo Tokes l-a comparat pe Iohannis cu Iliescu, susținând că nu-i nicio deosebire între ei, publicația maghiară nethuszar.ro în schimb, îl compară pe Iohannis cu Hitler, așa cum o făcuse prin 2018 și Darius Vâlcov.

Citește și: Laszlo Tokes solicită demisia lui Iohannis: “Nu este nicio deosebire între Iliescu și Iohannis!”

Culmea este că publicația folosește chiar aceeași imagine din postarea postarea de pe Facebook în care Iohannis este comparat cu Hitler, pentru care Darius Vâlcov a fost amendat de către CNCD cu suma de 2.000 de lei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Foto: captură nethuszar.ro
Cum arăta scandalul în care a fost implicat Darius Vâlcov în mass media

Vezi: Vâlcov, amendat cu 2.000 de lei de CNCD pentru postarea de pe Facebook în care Iohannis este comparat cu Hitler

La începutul lunii septembrie 2018, în România izbucnea un scandal legat de o postare de pe facebook a lui Darius Vâlcov, pe atunci consilier al premierului Dăncilă, în care acesta îl prezenta într-o grafică rudimentară pe Klaus Iohannis, comparat cu Hitler.

Vezi: Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, postează clipuri în care Iohannis apare în postura lui Hitler

Ba chiar scandalul se internaționalizase, ajungând și în presa din Israel, unde publicația Times of Israel se arăta chiar indignată de faptul că un consilier guvernamental poate face o asemenea comparație.


Domeniul nethuszar.ro este deținut de către o companie comercială, VARJUVAR KIADO SRL, din Oradea, județul Bihor. În footer-ul site-ului (n.r. subsolul sau foaier-ul site-ului) nethuszar.ro găsim afișat un banner în care sunt afișate logo-urile celor de la Bethlen Gábor Alap și al Secretariatului de Stat pentru Politica Națională a Oficiului Primului Ministru. Întrucâtva, pentru noi este limpede a cui politică o promovează și o apără această publicație.

Dacă în cazul lui Darius Vâlcov am văzut câte de repede s-a mișcat CNCD-ul, oare în cazul acestei publicații maghiare ce ar avea de spus cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Liberalul Adrian Cozma despre problema autonomiei: "Liderii PSD și ai UDMR se comportă ca și cum au fost prinși la furat"

vin mai 1 , 2020
Miercuri, 29 aprilie a.c., liberalul Adrian Cozma a avut o intervenție telefonică la Realitatea TV, în cadrul căreia a comentat la solicitarea jurnalistului Oreste Teodorescu, situația și declarațiile liderilor politici din România, legate de proiectul autonomiei așa zisului ținut secuiesc. “Replică dură a liberalului Adrian Cozma, în chestiunea proiectului de […]

Poate vă place și:

libris.ro