Daniel Gheorghe, după blasfemia împotriva Catedralei: “Un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești”

Deputatul liberal Daniel Gheorghe reacționează pe contul său de socializare după ce a aflat de o nouă blasfemie la adresa spiritualității neamului românesc: o minte încețoșată de ură și de dispreț la adresa valorilor spirituale ale ortodoxiei românești, a modificat pe harta celor de la Google Maps denumirea Catedralei Mântuirii Neamului cu o denumire absolut ofensatoare: “Catedrala Prostirii Neamului”.

“Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucaturi fascistoide indoite de aerul împuțit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare și lipsă de omenie! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiști!”, a scris pe facebook deputatul Daniel Gheorghe

Reacții vehemente au avut loc și în spațiul virtual, acolo unde românii s-au arătat consternați de avântul pe care îl ia anticreștinismul și antiortodoxismul în România, mulți dând vina chiar pe actuala guvernare pentru că ar încuraja atitudinile sfidătoare și batjocoritoare la adresa valorilor spirituale ale poporului român.

Și în mediul politic au început să apară reacții care să condamne această acțiune, adresându-se în acest sens solicitări către Ministerul Culturii și către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România, de a interveni rapid la Google pentru corectarea situației:

libris.ro

“DCNews: „Numele Catedralei a fost schimbat pe Google Maps, pe versiunea accesibilă de pe telefonul mobil în “Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Condamnăm ferm această acțiune și înaintăm, pe această cale, solicitarea noastră către Ministerul Culturii și către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România, de a interveni rapid la Google pentru corectarea situației.”, au scris pe facebook cei de la Partidul Miscarea Populara Sector 3

Foto: captură facebook

Jurnalistul Marius Ghilezan se întreabă și el dacă guvernul este în stare să ia vreo măsură în astfel de cazuri. Asta ar fi și întrebarea noastră: e în stare guvernul Orban să ia măsuri în privința acestor acțiuni tot mai agresive împotriva creștinismului, ori aprobă tacit acest tip de comportament, convinându-le de minune?

“Tânărul Gabriel Anghelescu a descoperit pe google map Catedrala Prostirii Neamului Românesc la adresa unde e Catedrala Mânturii Neamului. Firește, cei miruți cu milionul de euro de la Guvernul Orban, pentru a combate fake-news-urile, au șters insulta.
Întrebare: guvernul nu ia nicio măsură?”, a scris pe facebook jurnalistul Marius Ghilezan

Foto: captură facebook /  Marius Ghilezan
Foto: captură facebook / Marius Ghilezan

About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info