Iar cu… “Ungaria milenară”: Maghiarii sunt o naţiune de peste 1000 de ani şi nu acceptă aerele altor europeni

Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, îi convoacă luni pe ambasadorii Suediei, Novergiei, Danemarcei și Finlandei, în contextul răspândirii de „ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional”, a anunțat agenția maghiară MTI.

“Aroganță fără precedent: Maghiarii sunt o nație de peste 1000 de ani și nu suportă aerele altor europeni.„Maghiarii sunt o naţiune de peste 1000 de ani şi nu acceptă aerele de superioritate patetice şi ipocrite” și sunt „capabili să decidă ce vor şi ce nu”, iar miniştrii de externe din cele cinci ţări „ar face mai bine să-şi vadă de treabă”, a adăugat Szijjarto.”, scrie ancheteonline.ro

Nota noastră: Trecând peste faptul că vecinii noștri din Ungaria înțeleg sau aleg să facă politică externă într-un mod complet diferit față de cum putem vedea noi că se comportă diplomația românească, remarcăm iarăși ridicolul obsesiv al fluturării veșnicii marote cu … “Ungaria milenară”. Cam puțin bă băieți, cam puțin. Românii sunt prezenți aici încă din negura vremurilor, sângele și oasele lor s-au amestecat cu lutul și pământul acestor locuri, dincolo de malurile Nistrului și Bugului, dincolo de malurile Tisei, și dincolo de malurile Dunării.


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info