TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cât “au durat” cei 1000 de ani în care „Ungaria a apărat Europa de invazia musulmană”

Print Friendly, PDF & Email

Péter Szijjártó, șeful diplomației ungare, a declarat într-un comunicat de presă faptul ca autoritățile de la Budapesta s-ar fi așteptat la mai multă modestie din partea ministrului de externe din România, al cărui prim ministru se află sub cercetari penale.

Suntem un stat de peste 1000 de ani, care pe parcursul istoriei sale a trebuit nu doar să se apere pe sine, ci și Europa, iar așa se va întampla și acum, indiferent dacă acest lucru îi place sau nu ministrului român de externe”, se arată în comunicatul părții maghiare.

Cât “au durat” cei 1000 de ani în care „Ungaria a apărat Europa de invazia musulmană”

De trei ori minciună! Ungaria n-a apărat Europa 1000 de ani! Există o carte, scrisă de un Ungur, S. Fenyes, intitulată Ungaria revizionistă. Iată ce scrie ungurul Fenyes despre „apărarea Europei de către unguri”:

Citez:

“Acest popor „incult și necivilizat” (e vorba de români) și boierimea lui lipsită de rutină politică, a susținut lupta contra turcilor cu 100 de ani mai mult decat ungurii, pentru că invazia turcească a inundat principatele românești încă din secolul al XV-lea, dar a susținut lupta și a rezistat, pe când Ungaria, la primul atac, s-a prăbușit pe câmpia de la Mohacs, căzând într-un somn letargic de 300 de ani. Ea a murit în 1526 și nu s-a trezit decât la 1848.”

Ori noi am avut în acest timp un Ioan Voda și un Mihai Viteazul!

Iar înaite de Mohacs, zice același Fenyes, ungurii s-au luptat cu turcii doar vreo 70 de ani, sub Ioan de Hunedoara și Matei Corvin, care, după cum se știe, erau un român, iar fiul lui, pe jumatate român. Sub această dinastie româneasca, au reușit ungurii singurele lor victorii contra turcilor.

L-aș intreba pe Victor Orban, daca as putea, daca a auzit vreodata notiunea de „Pasalacul de la Buda”. Da, Buda a fost pasalac turcesc. Cum o fi putut apara Europa de turci, cand ei insisi erau pasalac, numai Orban poate sa ne explice.

Asta nu inseamna ca daca Victor al lor este ignorant in privinta istoriei Ungariei, Victoras al nostru ar fi mai breaz. Ba chiar dimpotriva!

A aparat Ungaria cumva Europa de invazia otomana?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...

Sursa: ioncoja.ro , Autor: CĂLIN KASPER

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri