20 mai 1388 – Prima mențiune documentară legată de Râmnicu Vâlcea datează din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân

20 mai 1388 - Prima mențiune documentară legată de Râmnicu Vâlcea datează din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân
20 mai 1388 - Prima mențiune documentară legată de Râmnicu Vâlcea datează din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân

Râmnicu Vâlcea este atestat documentar încă din secolul 14, din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. La 20 mai 1388, Râmnicu Vâlcea este pomenit ca “vechi târg şi oraş medieval aşezat la intersecţia unor căi de comunicaţie importante care asigurau legătura cu principalele aşezări urbane ale Ţării Româneşti, cu Peninsula Balcanică, iar prin Sibiu cu Transilvania şi ţările din Europa Centrală şi de Vest.

apiland.ro

Miercuri, 20 mai a.c., deputatul Eugen Neaţă a făcut publică următoarea declarație de presă:

Miercuri, 20 mai, este ziua municipiului Râmnicu Vâlcea. La 20 mai 1388, domnitorul Mircea cel Bătrân semna un hrisov în care este folosit pentru prima dată numele locului Râmnic. Acesta este documentul pe care istoricii l-au ales pentru a stabili vârsta oraşului.

Astăzi, Râmnicu Vâlcea împlineşte 632 de ani. Istoria oraşului în care trăim este un şir lung de evenimente şi locuri care au contribuit la creşterea noastră culturală şi economică: de la Cetăţuia, folosită ca refugiu de domnitorii Țării Româneşti şi până la Episcopia Râmnicului, înfiinţată la 1504, şi de la moara de hârtie construită de boierii Rudeni până la tipografia episcopului Antim Ivireanul, în care s-au tipărit, după anul 1705, mai multe cărţi în limba română.”, a declarat deputatul Eugen Neaţă


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]