Antipesedismul dăunează buzunarului? Robert Tiderle de la Papaya Advertising sfidează CNCD-ul după ce a fost amendat?

Printre deciziile anunțate miercuri, 20 mai 2020, de către  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), se numără și o hotărâre prin care este amendat Robert Tiderle, reprezentant Papaya Advertising, pentru o faptă de discriminare împotriva… pesediștilor. Acesta postase pe o rețea de socializare un mesaj prin care spunea că …  „nu angajăm pesediști”.

Iată și decizia CNCD din 20 mai 2020:

“Declarația domnului Robert Tiderle, reprezentant Papaya Advertising, conform căreia „nu angajăm pesediști” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate și dreptul la muncă, conform art. 2 alin. (1), art. 6, art. 8 alin. (2) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de Robert Tiderle, precum și obligația de a publica rezumatul hotărârii într-o publicație de circulație națională. Pentru constatare au votat 8 membri, iar pentru amendă 7.“, se arată în comunicatul CNCD

Numai că după această decizie Robert Tiderle revine pe aceeași rețea de socializare cu un mesaj ce pare o adevărate sfidare la adresa Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD):

“Astazi se implinesc 30 de ani de la “Duminica orbului”, ziua in care Ion Iliescu a castigat primul mandat de presedinte al Romaniei si ziua in care a inceput, oficial, restauratia comunista.
Tot astazi, pentru a ma face sa nu uit acesti 30 de ani, CNCD m-a amendat cu 2000 de lei pentru ca am spus ca “nu angajez pesedisti”. Si Iohannis si Basescu au fost amendati azi (e adevarat, ei trebuie sa dea mai multi bani, probabil pentru ca CNCD s-a gandit ca sunt bugetari).Ghiciti ce o sa fac? O sa-mi angajez un avocat. Bineinteles, dupa ce ma asigur ca nu e pesedist.”

apiland.ro
Foto: Facebook / Robert Tiderle


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]