RSS
TwitterFacebookPinterest

Prefectul de Iaşi: Proprietarul Hanului Trei Sarmale va fi amendat. Haosul din zona de urbanism din municipiul Iași trebuie să înceteze!

Prefectul de Iaşi:Haosul din zona de urbanism din municipiul Iași trebuie să înceteze!

Încă de la debutul scandalului legat de demolarea neautorizată făcută de proprietarul fostului Han Trei Sarmale, ajuns acum un morman de moloz, prefectul de Iași, Cojocaru Petru Bogdan, a reacționat față de acest act îndreptat împotriva unui simbol identitar și cultural al Iașului, cum a fost cel reprezentat de Hanul Trei Sarmale.

Imediat după demolarea Hanului Trei Sarmale, prefectul de Iași a anunțat că având în vedere informațiile din spațiul public cu privire la demolarea Hanului Trei Sarmale, el a dispus realizarea unor verificări ample de către mai multe instituții deconcentrate.

“Am discutat deja cu reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Iași, ai Agenției pentru Protecția Mediului Iași și ai Gărzii de Mediu Iași. Instituțiile deconcentrate vor verifica și vor stabili dacă au fost respectate toate prevederile legale, precum și dacă se impune luarea unor măsuri în privința lucrărilor de la Hanul Trei Sarmale. Haosul din zona de urbanism din municipiul Iași trebuie să înceteze.”

Cojocaru Petru Bogdan, prefect de IAȘI

Acum, la distanță de peste o săptămână, prefectul de Iași a anunțat că proprietarul Hanului Trei Sarmale nu doar că va fi amendat, dar s-a și dispus ca orice lucrare acolo să fie sistată temporar, după ce Hanul Trei Sarmale fusese demolat fără respectarea proiectul tehnic autorizat.

“Am primit o parte din datele solicitate de la instituţii. Poate cel mai important este controlul efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, în urma căruia s-a dispus sistarea lucrărilor până la îndeplinirea tuturor măsurilor trasate de către inspectori. În urma primelor verificări s-a constatat că firma respectivă a executat lucrări de desfiinţare cu nerespectarea proiectului tehnic autorizat, fără instrucţiuni tehnice de execuţie şi post utilizare a construcţiei, urmând a fi aplicată o sancţiune contravenţională”,

Cojocaru Petru Bogdan, prefect de IAȘI

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info