Am găsit corupție la sediul luptătorilor împotriva corupției!?

Uluitor! Zbierătorii și circarii care se dădeau cu fundurile de pământ prin Parlamentul României, pe străzi sau prin fața sediilor unora dintre cele mai importante instituții ale statului erijându-se în mari luptători împotriva corupției, au fost prinși iar cu ocaua mică!

Deputata Mirela Furtună spune că deși „USR ştia încă din 2017 că este ilegal ceea ce face, subînchirierea propriului sediu fiind interzisă de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, iar Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le-a pus în vedere acest lucru”, în perioada 2017 – 2019, USR şi-a subînchiriat sediul central al partidului propriilor parlamentari, doar pentru a se abona la banii statului şi pentru a obţine venituri mai mari în campania electorală din contracte de subînchiriere.

USR şi sifonatul banilor publici

[one_half] [/one_half]

Partidul care s-a brevetat ca fiind cel mai curat din politica românească a căutat tot felul de tertipuri pentru a şifona banii publici.

În perioada 2017 – 2019, USR şi-a subînchiriat sediul central al partidului propriilor parlamentari, doar pentru a se abona la banii statului şi pentru a obţine venituri mai mari în campania electorală din contracte de subînchiriere.

Mai mult, USR ştia încă din 2017 că este ilegal ceea ce face, subînchirierea propriului sediu fiind interzisă de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, iar Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le-a pus în vedere acest lucru.

Este incredibilă ipocrizia acestui partid, care derula campanii precum #fărăpenali sau #oameninoi şi în acelaşi timp încălca, cu bună ştiinţă, legea. Menţionez doar că unele dintre propunerile campaniei  #oameninoi sunt foarte periculoase pentru sistemul democratic, dar nu voi dezvolta acest subiect acum.

Din cauza încălcării flagrante a legii, AEP a confiscat de la USR suma de 30.442 de lei, obţinută în urma subînchirierii spaţiului partidului către birourile parlamentarilor userişti. Dar inclusiv după conficarea banilor, USR-ului nu i-a păsat că încalcă legea şi a continuat să-şi subînchirieze sediul propriilor parlamentari.

De asemenea, AEP a descoperit că USR a plătit din subvenţia de la stat un comision ilegal de 9.183 de lei unei firme imobiliare, sumă care a fost confiscată ca urmare a deciziei definitive a Tribunalului Bucureşti.

Da, marii apărători ai justiţiei şi ai statului de drept au contestat deciziile AEP prin care li se aducea la cunoştinţă că ceea ce fac e ilegal şi au continuat să sifoneze banii publici. Asta, în dreptul penal, se numeşte infracţiune continuă, le transmit prieteneşte colegilor de la “fără penali”.

Evident că, fiind atât de flagrantă încălcarea legii, justiţia a respins contestaţia USR şi a dispus confiscarea sumelor, dar i-a iertat de o amendă ce putea ajunge la 50.000 de lei, au rămas doar cu avertisment.

În apărarea sa, USR nu a atacat fondul problemei, ceea ce denotă că stiau că fac ceva ilegal, ci doar câteva aspecte ce ţin de forma întocmirii proceselor-verbale de către AEP, apărare care a fost respinsă atât de Judecătoria Sectorului 1, cât şi de Tribunalul Bucureşti în apel.

Un singur sfat am pentru USR, mai uşor cu ipocrizia, deja se vede cu ochiul liber că aţi pierdut foarte mulţi simpatizanţi. Nu poţi să te erijezi în cel mai curat partid din România şi să sifonezi, fără niciun fel de ruşine, banii publici.”, se arată în declarația de presă a deputatei Mirela Furtună

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns