În afara liberalilor, un nou prădător periculos dă târcoale Iașului: șacalul auriu!

Au început băbuțele de prin satele din județul Iași să se vaite că le dispar găinile tot mai des din bătătură, dând vina ba pe haitele de rezistenți ținuți de Plăvan în carantină, că … de, maică, le-o fi și lor foame după ce i-au ținut liberalii atâta amar de vreme într-o abstinență fără precedent, ba pe bețivii din sat care când se întorc de la crâșma din sat mai agață de pe drum câte-o zburătoare și-i șoptesc la ureche malițios: “fast food”, ba pe vulpile care din cauza lipsei de activitate a oamenilor au devenit tot mai curajoase și intră tot mai des în sat, dând iama prin curțile oamenilor…

Dar ce să vezi? S-ar putea că din nefericire cucoanele vulpi să fie de această dată acuzate pe nedrept, și de fapt găinarii să fie niște cotarle nemaiîntâlnite și nemaivăzute pe meleagurile ieșene, venite ca și invadatorii Ardelului, tocmai din pustiurile Asiei și tot cu aceleași apucături din păcate.

Mai multe publicații anunță că în afara liberalilor, un nou prădător periculos dă târcoale Iașului: șacalul auriu! Ziarul de Iași a publicat chiar și poze cu această nouă cotarlă necomunitară, spunând că nu este deloc de bun augur și că ne va lăsa cu frigiderele goale, ucigând fauna locală, întocmai cum au făcut și liberalii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Cercetătorii ieşeni sunt îngrijoraţi: în pădurile din judeţ şi-a făcut apariţia şacalul auriu”, scrie Ziarul de Iași

Cei de la Evz.ro sunt chiar și mai prăpăstioși, anunțând că “ieșenii sunt îngroziți” din cauza cotarlei aurii, imigrant ilegal asiatic, specie invazivă și fără pașaport de sănătate progresist / soroșist:

“Un prădător periculos bântuie pădurile Moldovei. Ieșenii sunt îngroziți. „Pot produce necazuri mari””, scrie și Evz.ro

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Peste opt decenii de la moartea lui Nicolae Iorga

mie iun. 3 , 2020
La 5 iunie 1871, acum 150 de ani, s-a născut Nicolae Iorga.La 27 noiembrie 1940 a fost asasinat Nicolae Iorga. Se împlinesc anul acesta 83 de ani de când …“au fost tăind un brad bătrân”. Nicolae Iorga, personalitate de seamă a României şi a întregii lumi, a intrat definitiv în […]
Peste opt decenii de la moartea lui Nicolae Iorga

Poate vă place și:

libris.ro