Purtătoarea de cuvânt a UDMR: “Noi, maghiarii din România am fost umiliți de președintele Iohannis, limba noastră maternă fiind prezentată drept cea a trădătorului de țară”

Pe 4 iunie a.c., chiar de Ziua Trianonului, purtătoarea  de  cuvânt a UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că “maghiarii din România au fost umiliți de președintele Iohannis”, limba lor maternă fiind prezentată drept cea a trădătorilor de țară.

apiland.ro

Noi, maghiarii din România am fost umiliți de președintele Iohannis, limba noastră maternă fiind prezentată drept cel al trădătorului de țară. Iată discursul primului ministru al Slovaciei, Igor Matovič, rostit cu ocazia comemorării a 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, în prezența reprezentanților maghiarilor din Slovacia. Oare la noi când vom avea minți atât de luminate?

Salutări, dragi prieteni (în limba maghiară)! (….). Mulțumesc pentru că ați acceptat invitația mea la comemorarea a 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, o zi care este în același timp Ziua Solidarității Națiunii Maghiare. Ne-am întâlnit astăzi pentru a comemora un eveniment istoric, care a urmat după primul război mondial, dar un alt scop important al acestei întâlniri este de a formula preocupările noastre comune pentru prezent și viitor. Obiectivul nostru este de a găsi viziunile comune și răspunsuri la întrebările care îi frământă atât pe maghiari, cât și pe slovaci și toate etniile din Slovacia. Scopul întâlnirii de astăzi nu este de a diseca istoria, și de a afla cine și cui a adus mai multe prejudicii. Știm foarte bine, că secolul XX a adus suferință pentru toată Europa, pentru maghiari, și slovaci, deopotrivă. La comemorarea a 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon, întind o mână pentru parteneriat, pentru a ne putea rezolva problemele comune., a scris pe facebook purtătoarea de cuvânt a UDMR, Hegedüs Csilla


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]