Naivii care vor autostradă în Moldova, se consultă cu „bâzoiul” Budapestei, cu Sabin Gherman?

Am apreciat încă de la bun început inițiativele unui grup de ieșeni care a susținut prin numeroase acțiuni civice construirea autostrăzii A8 (Iași -Tg. Mureș), ba chiar am și participat la protestele organizate de ei, alături de alți ieșeni care au conștientizat ca și mine importanța și utilitatea unei asemenea autostrăzi pentru zona Moldovei și nu numai.

Ieșenii constituți în acest grup de sprijin pentru autostrada A8 sau „Autostrada Unirii”, așa cum a mai fost ea numită, au reprezentat un adevărat fenomen, reușind să scoată în stradă nu doar numeroși ieșeni pentru autostrada A8, ci și majoritatea reprezentanților formațiunilor politice ieșene, care au înțeles să lase măcar pentru o zi la o parte disputele politice și să-și canalizeze energia pentru un scop comun: Autostrada Unirii.

[one_half] [/one_half]

Între timp, acest grup s-a metamorfozat în partid politic, intitulat „Împreună pentru Moldova”, având ca principal obiectiv și „program politic” realizarea autostrăzii A8.

Încercând să descopăr progresele făcute în ultima vreme de către partidul „Împreună pentru Moldova”, le-am răsfoit puțin pagina de facebook. Nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit că pe pagina lor de facebook sunt promovate elucubrațiile lui Sabin Gherman, un antiromân notoriu care de ani buni răspândește prin Transilvania o propagandă toxică, abjectă, antiromânească, îndreptată atât împotriva statului român cât și împotriva etnicilor români, împotriva cărora aruncă în mod sistematic cu dejecții la adresa valorilor lor identitare, culturale, istorice, spirituale, etc.

Naivii care vor autostradă în Moldova, se consultă cu „bâzoiul” Budapestei, cu Sabin Gherman?, Foto: captură facebook

De altfel Sabin Gherman a și fost amendat de către CNCD pentru limbajul pe care acesta îl folosea la adresa românilor „de peste munți”:

În opinia lui Sabin Gherman cei „de peste munţi” sunt nemernici, “gozeri”, nebuni care “vorbesc singuri prin stepa Urziceniului”, “dau cu scaune în cap”, oficiali nesimţiţi “veniţi de peste munţi la căpătuială aşa cum fac de 90 de ani”, așa cum reda Dan Tanasă faptele pentru care Sabin Gherman a fost amendat de CNCD pentru discriminare împotriva românilor „de peste munți”.

Și în condițiile astea tu stai la taclale cu un asemenea specimen care nutrește asemenea sentimente la adresa noastră a moldovenilor și a altor români „de peste munți”? Îl promovezi pe post de far călăuzitor pe pagina de facebook a unui partid politic și îl prezinți ca pe un mare consultant / sfetnic al partidului? Ba chiar prezinți liderii partidului „Împreună pentru Moldova” cum se duc să ia lumină de la acest antiromân notoriu?

Cum nu mi-am putut stăpâni revolta și indignarea, le-am postat celor de la partidul „Împreună pentru Moldova” un comentariu chiar pe pagina lor de facebook, un comentariu la care surprinzător mi-a răspuns chiar fostul prefect de Iași, Dragomir Tomaseschi, înregimentat acum în acest partid.

„Am apreciat inițiativa dvs și lupta pe care ați dus-o pentru autostrada A8, am participat inclusiv la acele proteste pentru autostradă,conștient fiind de necesitatea unei asemenea autostrăzi pentru Moldova, însă când văd că vă afișați cu un specimen ca Sabin Gherman, un antiromân notoriu plătit să facă jocurile Budapestei, președintele unui rahat de fundație (Fundația Pro Transilvania) înființată la 30 mai 1990 la Budapesta, mă văd nevoit să vă atenționez că vă îndreptați către nisipuri mișcătoare. Nu va veni nimeni alături de voi câtă vreme voi popularizați antiromânismul și secesionismul.”, acesta este comentariul pe care l-am lăsat pe pagina de facebook a partidului „Împreună pentru Moldova”

PS: chiar nu mai există deloc maturitate politică în societatea românească? Oare cum naiba să-ți explici faptul că ar putea exista cineva pe lumea aceasta care să-l promoveze pe Sabin Gherman după ce acesta a urinat cu boltă pe toți românii „de peste munți”?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns