Naivii care vor autostradă în Moldova, se consultă cu „bâzoiul” Budapestei, cu Sabin Gherman?

Am apreciat încă de la bun început inițiativele unui grup de ieșeni care a susținut prin numeroase acțiuni civice construirea autostrăzii A8 (Iași -Tg. Mureș), ba chiar am și participat la protestele organizate de ei, alături de alți ieșeni care au conștientizat ca și mine importanța și utilitatea unei asemenea autostrăzi pentru zona Moldovei și nu numai.

Ieșenii constituți în acest grup de sprijin pentru autostrada A8 sau „Autostrada Unirii”, așa cum a mai fost ea numită, au reprezentat un adevărat fenomen, reușind să scoată în stradă nu doar numeroși ieșeni pentru autostrada A8, ci și majoritatea reprezentanților formațiunilor politice ieșene, care au înțeles să lase măcar pentru o zi la o parte disputele politice și să-și canalizeze energia pentru un scop comun: Autostrada Unirii.

[one_half]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

[/one_half]

Între timp, acest grup s-a metamorfozat în partid politic, intitulat „Împreună pentru Moldova”, având ca principal obiectiv și „program politic” realizarea autostrăzii A8.

Încercând să descopăr progresele făcute în ultima vreme de către partidul „Împreună pentru Moldova”, le-am răsfoit puțin pagina de facebook. Nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit că pe pagina lor de facebook sunt promovate elucubrațiile lui Sabin Gherman, un antiromân notoriu care de ani buni răspândește prin Transilvania o propagandă toxică, abjectă, antiromânească, îndreptată atât împotriva statului român cât și împotriva etnicilor români, împotriva cărora aruncă în mod sistematic cu dejecții la adresa valorilor lor identitare, culturale, istorice, spirituale, etc.

Naivii care vor autostradă în Moldova, se consultă cu „bâzoiul” Budapestei, cu Sabin Gherman?, Foto: captură facebook

De altfel Sabin Gherman a și fost amendat de către CNCD pentru limbajul pe care acesta îl folosea la adresa românilor „de peste munți”:

În opinia lui Sabin Gherman cei „de peste munţi” sunt nemernici, “gozeri”, nebuni care “vorbesc singuri prin stepa Urziceniului”, “dau cu scaune în cap”, oficiali nesimţiţi “veniţi de peste munţi la căpătuială aşa cum fac de 90 de ani”, așa cum reda Dan Tanasă faptele pentru care Sabin Gherman a fost amendat de CNCD pentru discriminare împotriva românilor „de peste munți”.

Și în condițiile astea tu stai la taclale cu un asemenea specimen care nutrește asemenea sentimente la adresa noastră a moldovenilor și a altor români „de peste munți”? Îl promovezi pe post de far călăuzitor pe pagina de facebook a unui partid politic și îl prezinți ca pe un mare consultant / sfetnic al partidului? Ba chiar prezinți liderii partidului „Împreună pentru Moldova” cum se duc să ia lumină de la acest antiromân notoriu?

Cum nu mi-am putut stăpâni revolta și indignarea, le-am postat celor de la partidul „Împreună pentru Moldova” un comentariu chiar pe pagina lor de facebook, un comentariu la care surprinzător mi-a răspuns chiar fostul prefect de Iași, Dragomir Tomaseschi, înregimentat acum în acest partid.

„Am apreciat inițiativa dvs și lupta pe care ați dus-o pentru autostrada A8, am participat inclusiv la acele proteste pentru autostradă,conștient fiind de necesitatea unei asemenea autostrăzi pentru Moldova, însă când văd că vă afișați cu un specimen ca Sabin Gherman, un antiromân notoriu plătit să facă jocurile Budapestei, președintele unui rahat de fundație (Fundația Pro Transilvania) înființată la 30 mai 1990 la Budapesta, mă văd nevoit să vă atenționez că vă îndreptați către nisipuri mișcătoare. Nu va veni nimeni alături de voi câtă vreme voi popularizați antiromânismul și secesionismul.”, acesta este comentariul pe care l-am lăsat pe pagina de facebook a partidului „Împreună pentru Moldova”

PS: chiar nu mai există deloc maturitate politică în societatea românească? Oare cum naiba să-ți explici faptul că ar putea exista cineva pe lumea aceasta care să-l promoveze pe Sabin Gherman după ce acesta a urinat cu boltă pe toți românii „de peste munți”?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Românii din străinătate se găsesc în fața imposibilități revenirii acasă

sâm iul. 11 , 2020
„Filialele din Diaspora ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), reunite sâmbătă la Frankfurt, au interpelat Guvernul României, căruia îi cer să facă verificări suplimentare privind numărul real de infectați cu noul coronavirus. Reprezentanții filialelor au precizat că românii din străinătate se găsesc în fața imposibilități revenirii acasă, pentru că la […]

Poate vă place și:

libris.ro