Românii din străinătate se găsesc în fața imposibilități revenirii acasă

Filialele din Diaspora ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), reunite sâmbătă la Frankfurt, au interpelat Guvernul României, căruia îi cer să facă verificări suplimentare privind numărul real de infectați cu noul coronavirus.

Reprezentanții filialelor au precizat că românii din străinătate se găsesc în fața imposibilități revenirii acasă, pentru că la întoarcerea în țările unde lucrează vor fi obligați să intre în carantină.

Președintele AUR Germania, Dacian Maris, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu contextul tulbure actual și solicită autorităților de la București să elimine suspiciunile referitoare la numărul real de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2.

Noi avem de suferit aici, aveam dorința de a veni acasă în vacanță. Vedem bâlbele Guvernului și cerem transparență în testarea suspecților de coronavirus”, a declarat la eveniment Dacian Maris, președintele AUR Germania.

Prezent la congresul din Germania, George Simion, copreședinte național AUR, a avertizat că 

„Cetățenii români de peste hotare sunt grav afectați de numărul mare de cazuri din România. Nu vrem să acuzăm, sa arătăm cu degetul, însă dacă aceste teste nu devin transparente sau dacă numărul de infectări va scădea brusc după adoptarea legii  în Parlament privind carantina și izolarea, noi la București vom iesi în stradă pentru românii din Diaspora în preajma zilei de 10 august”.”, se arată în comunicatul AUR, primit pe adresa redacției noastre

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns