La trei decenii de la lovitura de stat din 1989, românii încă mai luptă pentru libertate

Duminică, 12 iulie 2020, pe la ora 18:00, pe o vreme deosebit de capricioasă și de rece pentru anotimpul în care ne aflăm, am asistat în Piața Unirii din Iași la un exercițiu palid de încercare de apărare a drepturilor constituționale, a drepturilor omului, de apărare a proprietății, a familiei, a valorilor conservatoare și spirituale ale poporului român…

De ce spun un exercițiu palid? Pentru că ieșenii s-au strâns din păcate într-un număr foarte mic în Piața Unirii din Iași, cel mult 20-30 de persoane, împotriva proiectului legislativ nr. 418/2020, un proiect legislativ privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, care pe alocuri amintește de măsurile agresive aplicate în masă asupra oamenilor de către regimuri de tristă amintire, precum cel nazist și cel sovietic.

Într-un semicerc format în jurul prezentatorului emisiunii „Cetățeanul Gabriel” de la Nașul TV, Gabriel Apreutesei, câțiva temerari ieșeni, singurii care au avut curajul și demnitatea de a fi prezenți duminică seara în Piața Unirii din Iași, și-au exprimat opiniile și nemulțumirile cu privire la acest odios proiect legislativ (PL-x nr. 418/2020), pe care n-au ezitat să-l catalogheze ca fiind unul de inspirație nazistă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Pe câteva foi A4 au fost scrise mesaje foarte dure la adresa proiectului legislativ prin care actuala guvernare vrea să transforme întreaga Românie într-un lagăr masiv: „Stop deportării!”, „Dr. Mengele Arafat Judecat”, „În fața Injustiției vom da Mucenicia”,„Stop pogromului nazist”, „Din nou Holocaust”, „Salvați-vă copiii”, etc.

Mesajele au fost redactate atât în limba română cât și în aramaică (n.r. limba lui Iisus), pentru a sugera situația similară în care se găsește acum poporul român, amintindu-se de groaznicele experimente medicale desfășurate de medicul Mengele prin lagărele naziste.

„Vrem libertate, nu sclavie și dictatură” a fost mesajul transmis și de către o doamnă în vârstă care s-a alăturat duminică seara în Piața Unirii acțiunii de protest împotriva instaurării dictaturii medicale în România.

Totul s-a încheiat cu o poză de grup în fața statuii lui Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii, cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, și cu promisiunea că lupta împotriva abuzurilor acestei guvernări nu trebuie să se oprească aici.


Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Omul care vrea să scoată Popricaniul din noroaie

lun iul. 13 , 2020
Am întâlnit la Iași, în cadrul unei conferințe, un om care vrea numaidecât să-și îndeplinească o promisiune facută în copilărie bunicului său: aceea de a avea drum asfaltat și în satul în care a copilărit. La momentul acela, când un puști visător și-a luat „angajamentul” că el va face drumul […]

Poate vă place și:

libris.ro