Părintele Dumitru Merticariu, condus pe ultimul drum de câteva sute de oameni, atât din Iași cât și din alte părți ale Moldovei

Print Friendly, PDF & Email

Părintele Dumitru Merticariu a fost condus pe ultimul drum de câteva sute de oameni, atât din Iași cât și din alte părți ale Moldovei, veniți pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai îndrăgiți preoți ai Iașului.

Am constatat cu plăcere că preotul Dumitru Merticariu a fost în egală măsură iubit și de către cei de o vârstă apropiată de cea a lui, dar și de către generațiile mult mai tinere, semn că acesta știa bine cum să și le apropie mereu, să ajungă și la sufletul celor tineri.

Potrivit surselor noastre, părintele a trecut în lumea celor drepți după o lungă suferință. Deși a avut o intervenție medicală în străinătate și se părea că a scăpat de boala care-l măcina, în ultimele luni boala a recidivat și situația sănătății preotului Dumitru Merticariu s-a agravat de la o zi la alta.

Citiți și: Preotul Dumitru Merticariu va fi înmormântat sâmbătă în curtea Bisericii Banu

Dumitru Merticariu a fost înmormântat sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 13:00, slujba de înmormântare fiind oficiată de către IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucuvinei, împreună cu alți ierarhi și preoți. Foto: © Glasul.info

După plecarea sa către ceruri, părintele a beneficiat de o participare numeroasă la înmormântarea sa care a avut loc chiar în curtea Bisericii Banu în care slujise atâta vreme. Dumitru Merticariu a fost înmormântat sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 13:00, slujba de înmormântare fiind oficiată de către IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucuvinei, împreună cu alți ierarhi și preoți.

Înmormântarea părintelui Dumitru Merticariu, Biserica Banu din Iași
Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info