RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

“În Harghita și Covasna, Frica și lipsa de libertate poate răpune oameni, îi poate deznaționaliza”

Prezent la București la o manifestare împotriva legii carantinării, președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, a ținut și un scurt discurs despre situația în care se găsește astăzi România, și despre cum frica și lipsa de libertate conduce la deznaționalizare, nu doar în Harghita și Covasna, ci și prin alte părți ale țării…

Redăm prin transcriere un fragment din discursul ținut de dr. Mihai Tîrnoveanu duminică, 19 iulie a.c., la București:

libris.ro

“Dacă ești român în țara asta, nu ai niciun drept! Ai numai dreptul să mergi la fisc să-ți plătești obligațiile. Dacă ești străin însă, ai toate drepturile și toate privilegiile.

Am văzut asta cu ochii mei. Am văzut asta cu inima și sufletul meu: în Harghita și Covasna. Am văzut cum frica și lipsa de libertate, cum lanțul pus pe libertate, pot răpune oameni. Frica îi poate deznaționaliza, îi poate lăsa fără credință și fără limbă.

Dar dacă acolo unde este mai greu, în Harghita și Covasna, mai există totuși români care luptă, care țin steagul sus, credința ortodoxă vie și limba română, cu atât mai mult noi suntem datori să continuăm această luptă.

Cine nu crede, poate veni acolo, să vadă cu ochii lui realitatea. Să urmăm aceste exemple, la fel cum au făcut sfinții și martirii din închisorile comuniste, ale căror suflete nu au fost frânte de lanțuri, la fel cum au făcut luptătorii din munți împotriva comunismului rusesc, la fel cum au făcut basarabenii în 1992 când au luptat pe Nistru împotriva Rusiei și a ocupației.

Și dacă tot veni vorba de Rusia: cum poate cineva să spună despre cei care participă la proteste că sunt cu rușii? Când rușii ne-au pus lanțuri pe libertate, când rușii ne-au invadat instaurând comunismul în România, când astăzi Basarabia este ocupată în continuare, iar cei care au luptat pe Nistru, grupul Ilașcu, au fost judecați. închiși în cuști cu gratii ca niște animale, condamnați la ani grei de temniță. Cine poate fi cu cei care au ucis, au ucis, au ucis? Eu merg cu o singura țară fraților, iar acea Țară se cheamă România!“, a rostit Mihai Tîrnoveanu la BucureștiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info