RSS
TwitterFacebookPinterest

Avertisment înainte de alegeri: “Campania de strângere a 100.000 de semnături, pericol la adresa sănătății populației”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că demararea din 20 iulie a campaniei de strângere de semnături pentru alegerile locale, în contextul actual, contravine măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. AUR solicită Guvernului și Autărității Electorale Permanente să revină asupra ideii de a strânge semnături pe hârtie de la concurenții electorali, să permită românilor să semneze online, inclusiv prin e-mail pentru candidații preferați și să reducă pragul uriaș de semnături.

Strângerea a 100.000 de semnături din rândul susținătorilor candidaturilor pentru consiliile locale, consiliile județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti presupune intrarea în contact cu 100.000 de persoane, asta doar pentru o singură formațiune politică. În cadrul unei conferințe de presă, conducerea AUR a subliniat că o campanie de colectare a semnăturilor presupune organizarea unui anumit tip de întruniri, interzise în starea de alertă.

apiland.ro

Primele care încalcă legea sunt partidele care susțin respectarea tuturor normelor în vigoare în starea de alertă, indiferent că se află la guvernare sau în opoziție. Autoritatea Electorală Permanentă susține că semnăturile se pot strânge online, dar și fizic, precum și că procedura de colectare a fost simplificată. Nimic mai neadevărat! 100.000 de semnături înseamnă 100.000 de contacte cu oameni! Imaginați-vă că partidele mari vor face un exercițiu de forță uriaș, expunând și mai mulți de 100.000 de români la un adevărat pericol de îmbolnăvire!”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.”, se arată în comunicatul AUR primit pe adresa redacției noastreContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]