O stradă abia dată în folosință cedează rapid la Tomești, dovadă stând pozele făcute de către locuitorii care ne arată hăul care se cască amenințător, atât pentru mașini cât și pentru pietoni deopotrivă, pe strada Nucilor.
“Nu-i prima dată când cedează această stradă. Poate că nu-i de proastă calitate, dar o fi cedând din cauza emoțiilor. Pe afară vopsim gradul, iar înăuntru-i leopardul!”, ne spune cu ironie Gabriel Apreutesei, candidatul din acest an la primăria comunei Tomești
Multe dintre proiectele din ultimii ani legate de infrastructura publică din Tomești, parcări, parcuri și străzi, realizate de către primarul actual, au cedat câteodată chiar și după primele zile de la darea lor în folosință, ne spune Gabriel Apreutesei.
Toți cei care privesc “minunile inginerești” de la Tomești, se întreabă pe bună dreptate ce cauze sau motive sinistre se ascund în spatele acestor lucrări de mântuială, dar prin intermediul cărora s-au îngropat o mulțime de bani publici.
Primul lucru care stă pe buzele locuitorilor din Tomești de cele mai multe ori este suspiciunea de corupție: de ce apar gropi cât casa de mari în străzile proaspăt inaugurate, de ce se macină asfaltul de pe marginea drumurilor și de ce asfaltul este atât de subțire și de atât de proastă calitate, de ce parcările pavate arată de parcă ar sta să iasă cineva care își doarme somnul de veci sub ele, ca în filmele cu zombie? De ce, de ce, și sunt prea mulți acești “de ce” din păcate la Tomești…
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Râuri de lacrimi iredentiste s-au revărsat azi dinspre portalul antiromânesc Transylvania Now: Facebook nu mai acceptă maghiarizarea numelor orașelor din România. Până de curând, spațiul virtual era atât de tare inundat de denumirile în maghiară ale unor orașe din Transilvania, încât vechile denumiri românești, cele oficiale și recunoscute de către […]