RSS
TwitterFacebookPinterest

158 de ani de când Serviciul de poștă a intrat în administrația statului român

La data de 23 iulie 1862 serviciul de poștă a intrat în administrația statului și s-a înființat Direcția Centrală a Poștelor.

Guvernul Principatelor Române hotărâse încă din ședința din 17 iulie 1862, unificarea celor două administrații poștale din Moldova și Țara Românească, o decizie aprobată oficial prin decretul nr. 527 de la 23 iulie 1862.

Prin decretul Decretul 527, emis la data de 23 iulie 1862, s-a realizat unificarea administraţiilor poştale din Moldova şi Muntenia, o măsură pusă în aplicare în cursul aceluiași an, la data de 1 august 1862.

apiland.ro

Pornind de la 1 august 1862, în Principate a început să funcționeze o singură administrație poștală unificată, cu sediul la București și condusă de către Panait Sevescu, care din decembrie 1860 ocupa aceeaşi funcţie şi în Muntenia.

“Prima lege de organizare a ramurii de comunicaţii purtând denumirea de “Lege telegrafo-poştală” a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1865, dată de la care a fost reglementată şi situaţia personalului, prin statut propriu (23.VII/4.VIII).”, scrie pe facebook RomfilateliaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]