RSS

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

CEL MAI MARE TELESCOP SOLAR LA TG. BUJOR: Soarele văzut din Târgu Bujor, prin cel mai mare telescop destinat publicului

Print Friendly, PDF & Email

Sâmbătă, 25 iulie, „Asociația Din Drag și Dor pentru Comunitate” a organizat un eveniment de astronomie în parcul central, din Târgu Bujor, lecție susținută de domnul Ciprian Vîntevară, muzeograf la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. 

Începând cu ora 14:00 persoanele înscrise la acest eveniment au avut ocazia să vizualizeze, în siguranță Soarele prin telescopul Lunt, cel mai mare telescop pentru observații solare destinat publicului, adus în luna iunie la Observatorul din Bârlad. Pe timp de zi, s-au putut observa cele mai fine detalii din atmosfera solară, protuberanţe, filamente şi erupţii solare iar după apariția serii, până la ora 22:00, publicul s-a bucurat de spectacolul nopții pe cer, văzut de aproape. 

Evenimentul a fost organizat de către „Asociația Din Drag și Dor pentru Comunitate” în cadrul proiectului „Club de activități recreative” înființat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Scopul acestui eveniment a fost de a promova astronomia în rândul tinerilor și al copiilor, precum și de a crea un moment deosebit pentru comunitatea din Târgu Bujor. Publicul a respectat normele de distanțare socială și de protecție, impuse de autorități și s-a declarat încântat de eveniment și de activitatea Clubului. 

Clubul de activități recreative face parte din portofoliul proiectelor cu fonduri nerambursabile implementate de „Asociația Din Drag și Dor pentru Comunitate” și are scopul de a stimula gradul de implicare în activități recreative și de a conecta comunitatea. În cadrul programului de activități ce se vor desfășura pe parcursul a 3 luni, menționăm pictura, dansul energetic pentru adulți, șah pentru vârstnici și board-games pentru copii.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Asociația din Târgu Bujor a luat naștere așa cum îi spune și numele, din Drag și Dor pentru Comunitate: “După aproape 9 ani de experiență peste hotare, am simțit că vreau să implic oamenii de acasă în acțiuni civice și sociale, să creez o comunitate, care doar prin acțiune poate aduce o schimbare mediului în care trăiește.”
Mulțumim tuturor celor implicați în proiectele noastre: Ana-Maria Băican, Corina Carp, domnului Catălin Buluc și  echipei Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad !

 Ionuț Procop – fondator, „Asociația Din Drag și Dor pentru Comunitate” (ADDPC). 

https://www.facebook.com/events/2929584353836629/?active_tab=about

https://www.facebook.com/ADDPC-Asocia%C8%9Bia-din-Drag-%C8%99i-Dor-pentru-Comunitate-112158673697378/?epa=SEARCH_BOX
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info