ȘEFUL KGB ȘI LIDERUL ULTERIOR AL UNIUNII SOVIETICE, YURI ANDROPOV, PREOCUPAT PERSONAL DE PASTORUL RICHARD WURMBRAND!

ȘEFUL KGB ȘI LIDERUL ULTERIOR AL UNIUNII SOVIETICE, YURI ANDROPOV, PREOCUPAT PERSONAL DE PASTORUL RICHARD WURMBRAND!

Motto: “Am fost ca lovit in cap, dandu-mi seama ca 60 de ani mai tirziu eu ma ocupam cu aceasi munca a la Sisifus de a-I convinge pe multi pastori americani de stinga (da penticostali, care m-au sarit un etaj cu capul in jos pe scari si mi-au ranit coastele, la congresul penticostal mondial din Dallas cand am aratat crimele sovietice contra penticostalilor si am rugat audienta sa se roage pentru fratii lor) de aceleasi adevaruri teribile de persecutie.”

În 2006, Televiziunea Română (TVR) a organizat un vot pentru a determina cine a considerat publicul larg a fi cei mai mari 10 de români din toate timpurile, într-o versiune a emisiunii britanice de televiziune 100 de britanici. Episoadele acestei serii, Mari Români, au inclus programe individuale despre primii zece, iar spectatorii au avut posibilitatea de a vota după fiecare program.

Peste 110.000 de alegători unici au hotărât ca primii cinci români cei mai admirați să fie trei foști regi, cel mai important poet al României și al cincilea, tatăl meu, pastorul Richard Wurmbrand (decedat). Așa cum a promis, postul național de televiziune a difuzat un program de o oră despre fiecare dintre primele zece personalităţi selectate, deci și despre Richard Wurmbrand. A fost un șoc pentru populația românească.

Un pastor protestant, evreu creștin, depășind multe alte personalități românești. Antisemiții, anti-evanghelicii, socialiștii, foștii comuniști, au fost furioși. Au apărut numeroase contraatacuri. În primul rând, grupurile concertate (în special mișcarea legionară românească antisemită) au încercat un plan pentru a face mai acceptabil faptul că Richard Wurmbrand este considerat un „român admirat”.

Ei au publicat fără nicio dovadă că Richard Wurmbrand și- a renegat originea evreiască, a renunțat la credința sa evanghelică și s-a convertit în secret, în timpul anilor petrecuți în închisorile comuniste, la credința ortodoxă. O altă poveste falsă de acest gen a venit din partea unor martori din România, care au declarat că au informații de la persoane anonime din Statele Unite, care susțineau că l-au văzut pe Richard Wurmbrand intrând într-o mănăstire ortodoxă din San Francisco în ultimele trei luni ale vieții sale.

Am reușit să denunț cu ușurință astfel de povesti fără sens, arătând cum:

• astfel de povestiri false au apărut în totalitate după 2006, în timp ce aceiași autori de mai sus, în memoriile lor, publicate înainte de acel an, deși descriu în amănunt întâlnirile cu Richard Wurmbrand, nu au menționat niciodată astfel de „invenții”.

• I-am avut pe cei care aveau grijă de tatăl meu în ultimul an al vieții, care au putut confirma că el era imobilizat la pat, că trăia în casa mea și că singurele sale excursii afară erau la spitale de urgență, cu ambulanța. Am publicat astfel de dezmințiri în același ziar important. Nu se poate subestima impactul incredibil al pastorului Richard Wurmbrand asupra lumii libere, demascând adevărata față teribilă a ideologiei comuniste și a răului comunist.

În afară de cartea Torturat pentru Hristos, tradusă în 85 de limbi și răspândită în multe milioane de exemplare, care a trezit multe conștiințe creștine atenționând asupra persecuției creștinilor sub comunism, ceea ce a lovit puternic biserica de stânga, pro-marxistă, mai ales în Europa Occidentală și America Latină a fost cartea „A fost Karl Marx un satanist?” Stângiștii au fost atât de alarmați încât șeful KGB-ului sovietic, Yuri Andropov, i-a scris personal pe 10 iunie 1971 șefului poliției secrete comuniste din România (Securitatea), întrebându-l ce știe despre Richard Wurmbrand.

Mai degrabă naiv, șeful Securităţii, Ion Stănescu, a răspuns sincer ceea ce știa (parafrazez):

• la vârsta de 20-24 ani Richard Wurmbrand era un spion al poliției regale românești care s-a infiltrat cu succes în anii 1930 în partidul comunist aflat în ilegalitate și l-a distrus din interior (până la 80 de persoane arestați sau demascați, majoritatea datorită succesului activităţii clandestine anticomuniste a lui Richard Wurmbrand);

• autoritățile comuniste române au pretins că l-au întemnițat „pe drept” pentru „crime împotrivaa umanității” și cum sperau că această informație ar convinge cercurile religioase din Occident, să dea mai puțină încredere lui Richard Wurmbrand.

• În același răspuns, cel mai înalt forum al poliției secrete comuniste române îi transmite lui Yuri Andropov: „Vom fi recunoscători dacă, prin posibilitățile pe care le aveți la dispoziție, puteți acționa pentru a-l demasca și neutraliza (pe Richard Wurmbrand) !” Un an mai târziu, ambasadorul sovietic la București solicită din nou, în numele KGB, mai multe documente „să-l compromitem pe Richard Wurmbrand”.

În mod uimitor, Securitatea în transcrierile lor interne discută despre cum ar putea să refuze respectuos (Cred că nu doreau să dezvăluie sovieticilor, că nu aveau documente eficiente „pentru a compromite pe Richard Wurmbrand!”). Ei au răspuns: „noi înșine vom avea grijă de acest lucru”. Totuși, această colaborare dintre Securitate și KGB produce în vara anului 1974 un plan elaborat de a-l ucide pe Richard Wurmbrand și familia sa.

Am publicat documentația completă, după cum arată fișele de la Securitate, la http://www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro/NL/051215-scrisoare-donatori.pdf

Potrivit mai multor documente, acest plan a fost aprobat personal de către dictatorul comunist Ceaușescu. Am explicat mai sus de ce Securitatea nu a realizat acest plan. Prima traducere în limba română a cărții „Torturat pentru Hristos” a fost făcută de Securitate cu intenția de a-i da lui Ceaușescu să citească. Deasemeni au tradus in securitate unul dintre buletinele informative publicate de Richard Wurmbrand în occident.

Șeful Securităţii a cerut versiuni mai prescurtate pentru a-i prezenta lui Ceaușescu. Yuri Andropov, la acea vreme șef al KGB și mai târziu liderul absolut al Uniunii Sovietice, a devenit cunoscut drept cel mai crud succesor al lui Iosif Stalin. Când era ambasador sovietic în Ungaria, în 1956 a contribuit la zdrobirea revoltei anticomuniste maghiare. A făcut același lucru mai târziu în 1968 împotriva revoltei anticomuniste cehe.

În timpul cât era în KGB și ca șef al Uniunii Sovietice, în afara faptului că a dublat sau chiar triplat pedepsele cu închisoarea de lungă durată a o mulțime de disidenți anticomuniști, unii dintre ei au fost plasați în „spitale” psihiatrice pentru a fi torturați cu șocuri electrice și medicamente care modificau mintea.

Din păcate, actualul lider rus Putin, fost ofițer KGB, și-a exprimat admirația publică specială pentru acest crud Yuri Andropov. Plătind peste 2.500 de dolari, am obținut deja copii după 98% din documentele (aproximativ 8.500 de pagini) despre familia noastră din arhivele poliției secrete comuniste. Mai există încă câteva documente, deoarece serviciul secret comunist nu avea o arhivă completă unificată.

Toate documentele atestă că, probabil 90% dintre cei care au vizitat familia Wurmbrand în România au fost informatori de bunăvoie sau forțați la Securitate. Nu este surprinzător pentru mine că 45% dintre românii care ne-au vizitat în timp ce trăiam în Los Angeles au fost de asemenea dispuși să informeze poliția secretă. Având rude sau interese financiare în interiorul României comuniste, presiunea de a informa despre noi este ușor de înțeles.

MIHAI WURMBRAND PRIMEȘTE UN ” EXCELENT COMPLIMENT!” Un RAPORT COMPLEMENTAR surprinzător! al unui informator care a vizitat familia noastră când trăiam în Los Angeles, informatorul cu numele de cod „Popescu Sandu” scrie: „În 1972, în timp ce vizitam (pe familia Wurmbrand) în Statele Unite, informatorul și-a dat seama că vinovatul principal pentru întreaga propagandă anticomunistă nu este Richard Wurmbrand, ci fiul său Miahi (sic!) Wurmbrand, care este un inamic feroce al comunismului. Modul său de exprimare și cel în care caracterizează (comunismul) a fost pentru mine cu adevărat revoltător.

Dacă Richard Wurmbrand este un calareț, Mihai este un calul. Sediul general al organizației se află în New York, și Mihai îl vizitează adesea pentru a pregăti călătoriile în care conferențiază Richard (tatăl său). El a călătorit cu această ocazie în Europa, împreună cu secretarul acestei organizații, care are cu siguranță conexiuni în Germania de Vest.”

TENTATIVA STÂNGISTĂ MODERNĂ DE DEMITOLOGIZARE A LUI RICHARD WURMBRAND

În ultimul timp, a apărut un grup venit cu un plan nou care-și propune să-l „demitologizeze pe Richard Wurmbrand”. Prin cărțile sale „Torturat pentru Hristos” și „A fost Karl Marx un Satanist?”, Richard Wurmbrand neliniștește încă pe mulți pro-stângști, în special printre clerul prosocialist și procomunist din Marea Britanie.

Am obținut o cerere de buget tipărită provenind din România a unui astfel de „comitet de cercetători demitologizant” care încerca să obțină aproximativ 51.000 de dolari de la grupuri din străinătate pentru a scrie un studiu decisiv despre Richard Wurmbrand. Recent, o carte de 500 de pagini a apărut, în cea mai mare parte alcătuită din documente brute din arhivele Securității, care se ocupă în mod deliberat de trecutul „revoluționar” al lui Richard Wurmbrand.

Ca urmare, prezenta explicație din partea mea, fiul său. Din lipsă de timp am folosit pe alocuri un program de traducere a unor scrieri ale mele din engleză în limba română. Îmi cer scuze dacă traducerea sună oarecum ciudat în unele locuri.

CIRCUMSTANȚELE TINEREȚII LUI RICHARD WURMBRAND

Fiind absent din viața mea timp de 14 ani, m-am dezvoltat independent de tatăl meu și am luptat cu presiuni anticipate și neanticipate de mine de la o vârstă fragedă, fiind foarte înclinat din tinerețe spre introspecție și psihologie (în care am obținut un masterat în SUA). Odată tatăl meu ieșit din închisoare am plecat din țară, comuniștii vânzându-ne familia pentru 10.000 de dolari.

Pentru mine, tatăl meu a devenit un fel de subiect de studiu. De exemplu, o dată ajunși în străinătate, am făcut eforturi personale deliberate pentru a întâlni cea mai mare parte a familiei apropiate, practicând în mod sistematic interviuri despre tatăl meu și, bineînțeles, despre mama mea. Tatăl meu a fost cel mai tânăr dintre patru frați. Toți cei patru frați au fost din punct de vedere fizic, dar mai ales din punct de vedere intelectual incredibil de înzestrați.

Cei trei frați au părăsit România, unul la 37-38, ceilalți doi în 1945 și au trăit în Israel. Unul dintre frații tatălui meu, Teodor a devenit prin efort personal, extrem de bogat. Toți frații erau, desigur, fluenți pe lângă ebraică, în limbile franceză, germană și engleză. Cel mai mare cunoștea fluent hindi, 2-3 dialecte arabe, și limba etiopiană amharică. El a fost unul dintre autorii Enciclopediei Evreiești și a scris o carte prezentă în majoritatea bibliotecilor din întreaga lume, „4000 de ani de istorie evreiască” autor: Max Wurmbrand. Fratele al treilea, și-a ebraizat numele și a devenit șeful Fondului Național Evreiesc (Keren Kayemeth) cu rang de ministru în Cabinetul de Miniștri al Statului Israel, condus de Golda Meir.

El a fost un vorbitor public înzestrat, ca și tatăl meu, care cunoștea personal pe cele mai mari personalitățile politice ale lumii occidentale implicate în afacerile mondiale, care aveau legături cu statul Israel. El a fost, desigur, un sionist, singura sa lucrare fiind o traducere a scrierilor lui Theodor Herzl. Încerc să fac mai ușor de înțeles contextul în care tatălui meu vine la vârsta de 10 ani la București din Istanbul și evoluția personalității sale, după cum veți vedea mai jos.

Mama lui a fost într-adevăr săracă, dar cu patru copii nu doar înzestrați, ci atât de înzestrați încât, în câteva luni, toți au reușit să devină independenți din punct de vedere financiar. Vărul său primar din New York, de aceeași vârstă, mi-a descris cum, la vârsta de 13 ani tatăl meu avea un venit mai mare decât șeful poliției din București și beneficiarii erau toată familia extinsă din Gura Humorului și Cernăuţi până în Bucureşti, toți aceștia fiind adesea tratați în cafenele, restaurante, de către tatăl meu, în vârstă de 12-13 ani, care părea să aibă mai mulți bani decât știa ce să facă cu ei.

Motivul succesului financiar a fost cunoașterea de către tatăl meu nu numai a mai multor limbi la perfecție (el s-a învățat de unul singur maghiara în 6 săptămâni), ci și nevoia infinită din România anilor 1920 pentru corespondența de afaceri în limbi străine. După 24 de ani, a câștigat sume foarte mari ca broker pe piața de capital, având acces la știri și manipularea știrilor despre mărfuri românești etc. Am citit un articol care îl descria la vârsta de 19 ani cu cuvintele „acest tânăr este fluent în 7 sau 9 limbi străine”. Eu l-am auzit predicând fluent în 9 limbi diferite.

PRESUPUSUL TRECUT DE „REVOLUȚIONAR STÂNGIST” AL LUI RICHARD WURMBRAND

Încerc să arăt că Richard Wurmbrand a lucrat pe ascuns și în mod deliberat la distrugerea mișcării comuniste ilegale din perioada dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial în România. Arhivele românești au fost distruse foarte mult de cel de-Al Doilea Război Mondial și de regimul comunist. Dictatorul comunist Ceauşescu a distrus în mod deliberat majoritatea arhivelor poliției secrete, pretinzând că nu dorește o eventuală „cădere în mâinile Occidentului?!”.

Prin urmare, în arhivele comuniste românești, Richard Wurmbrand nu prea are documente, după 1979 până la căderea comunismului în România la sfârșitul anului 1989. Cumva, tatăl meu din modestie nu a descris în detaliu ce a făcut în România pentru că era o perioadă în care Richard Wurmbrand a acționat ca un fel de agent secret (gen James Bond) naiv și desigur, ar fi fost de necrezut și i-ar fi subminat mesajul după ieșirea din România. Imaginați-vă un James Bond transformat într-un Apostol Pavel.

Fiind un fel de super-erou în alte privințe, el a fost de asemenea, în ciuda aparențelor, și în această privință de a încerca să distrugă comunismul din interior. Repet explicațiile pe care le-am aflat de la el, dar mai ales de la alții. Perioada 1925-1934 a început în România cu o prosperitate care a fost distrusă de depresiunea din 1929-1933. Vârsta tatălui meu era de 19-24 de ani. Cine sunt protagoniștii despre care vorbim?

Vorbim despre evrei care au reprezentat prosperitatea și falimentul fiind comercianți, capitaliști etc. Politicienii din România au încercat să fie cu picioarele în două luntri. Ei priveau Occidentul de unde proveneau prosperitatea și falimentul și se uitau la Uniunea Sovietică de alături devenind din ce în ce mai puternică. Tinerii evrei de 17-35 de ani, dacă se aflau în România erau sioniști, dacă erau atrași din Polonia, Cehoslovacia, sudul Ucrainei în general din nord-est erau comuniști. Stalin a fost, desigur, un as în a ține puterea și a manipula întreaga lume.

Tatăl meu a fost întotdeauna o personalitate originală, inovatoare, având o gândire independentă, făcând singur planuri, sigur de el însuși, fiind o persoană cu resurse proprii și conștientă de această inexplicabilă carismă că poate reuși. În multe documente ale poliției regale, dar și ale poliției comuniste, mulți detectivi, polițiști, interogatori își exprimă uimirea față de intelectul său, argumentele sale, etc.

În orice moment a fost inițiator, cineva care inspiră acțiuni, nu cineva care a primit ordine sau instrucțiuni. Acel tip de personalitate pe care trebuie să o întâlniți pentru a crede că există. Îl compar cu un idiot-savant. Un computer minune care știe răspunsul înainte să ai timp să întrebi. Aceste personalități sunt oameni care au iluzia că pot rezolva singuri situații complexe, ca un maestru de șah care cunoaște zeci de mișcări în avans.

În istoria mai recentă a existat o prințesă Zita în Austria, care singură a încercat să oprească Primul Război Mondial, un alt exemplu fiind comandant Skorzeny care, de unul singur, a încercat să întoarcă soarta celui de-al doilea război mondial, obținând singur eliberarea lui Mussolini etc. Este o personalitate care vă surprinde în orice moment, uneori plăcut, uneori cu idei foarte neplăcute, planuri noi, grandioase, care par a fi oarecum posibile, o implicare în evenimente ciudate.

Un fel de Herman din opera Damă de Pică, care crede că, dispunând de trei cărți secrete jucate la timp, cineva își poate rezolva toate problemele financiare. Eu sunt exact opusul unei asemenea personalități, fiecare detaliu pentru mine fiind un munte de netrecut. Nu cred că poți sări de la A la Z fără a trece prin B, C etc. Având un frate cu funcție mare în în Masonerie și celălalt un sionist important, în combinație cu aceștia, tânărul Richard Wurmbrand, la vârsta de numai 17-21 de ani, a fost încadrat într-un mare plan.

În plan erau toți cei de mai sus plus un unchi al lui Richard Wurmbrand, agent al Cominternului sovietic, ambasador al Uniunii Sovietice la Paris, un colaborator apropiat al lui Lenin, dar reperat de Stalin drept un posibil concurent serios la putere, Christian Rakovsky (un evreu din Bulgaria extrem de bogat, educat și intelligent, căsătorit cu o doamnă evreică din România) și un înalt contact evreiesc în poliția regală românească (el fiind interesat ca tatăl meu să se căsătorească cu nepoata sa).

Toți s-au angajat într-un plan de înlăturare a proaspătului creat monstru comunist. Marele plan, în care toată lumea și-a imaginat că folosește pe alții, dar și fiind folosit de alții, era să distrugă din interior întreaga conspirație comunistă, detectarea tuturor agenților din România și Ungaria, terminând dintr-o o singură lovitură cu toată influența partidelor comuniste din România , Ungaria și Austria.

Aș dori să atrag atenția asupra unui detaliu puțin cunoscut descris de un fost secretar al lui Stalin care a fugit la Paris în anii 1930. Stalin, care era foarte interesat de chestiile tehnice, a fost unul dintre primii politicieni care a venit cu ideea de a asculta convorbirile telefonice ale asociaților și de a avea o astfel de instalație în biroul său la sfârșitul anilor ’20. Conflictele lui cu Troțki, Buharin, în general cu toate victimele sale, s-au bazat pe trădări reale pe care le-a descoperit. Prin urmare, cred că acest conflictul cu Rakovsky a fost ceva real în sensul că Rakovski a „trădat” comunismul așa cum a fost conceput de Stalin.

În general, toți comuniștii și anti-comuniștii din acele vremuri aveau iluzii de grandoare și se imaginau drept niște personalități unice care ar putea să schimbe istoria singure. Lenin a insistat că Stalin nu ar trebui să fie succesorul său și spre nemulțumirea tuturor din jurul lui, Stalin i-a succedat după moarte sa. Troțki scrie în acest sens. Christian Rakovsky a fost recunoscut drept fondatorul și principalul finanțator al mișcării comuniste din România.

Rămâne întrebarea cine a influențat sau a folosit pe cine. Tatăl meu era manipulator, în sensul bun al cuvântului. Că cineva mi-a manipulat tatăl, nu cred. De exemplu, în timpul petrecut în închisorile comuniste, tatăl meu a fost ținut timp de multe ore în interogatoriu. Unii interogatori au fost întorși și au devenit creștini pocăiți. Acest lucru este acum documentat. Deci, Richard Wurmbrand la vârsta de 19 ani a fost trimis în Uniunea Sovietică cu toate acreditările necesare de către Rakovsky, ambasadorul sovietic la Paris. (aceasta este documentat în arhiva Securității.)

La Moscova l-a ascultat pe Stalin vorbind la Internaționalaa III-a, el cunoscând întreaga protipendadă comunistă. În aceeași perioadă, s-a “spart gașca comunistă,” Rakovsky împreună cu Troțki, Stalin cu alții etc. și tatăl meu s-a întors în țară. Mi-a explicat de mai multe ori că a fost primul care l-a învățat pe Gheorghiu Dej (liderul postbelic al României comuniste) învățăturile rudimentare ale marxismului, despre care Dej nici nu auzise vreodată.

De asemenea, el a explicat că 90% dintre membrii Partidului Comunist au fost agenți secreți ai poliției regale (inclusiv Dej, probabil agent dublu) și că doar cei naivi și neimportanți, în timp ce erau folosiți în activități clandestine, abia dacă aveau o idee despre ceea ce se întâmpla cu adevărat. Richard Wurmbrand a ajutat poliția regală să aresteze sau să depisteze cel puțin 50 și până la 80 dintre cei mai importanți lideri comuniști ilegaliști din România (acest lucru este documentat).

În cele din urmă, Richard Wurmbrand a ajuns să fie dezgustat și obosit să depindă de oameni cu inteligență dubioasă aflați de ambele părți, inclusive în poliția regală care beneficiase de munca sa secretă. Obosise de acest joc de fum și oglinzi și minciuni și s-a retras profitând de faptul că se îmbolnăvise de tuberculoză (ceva ce nu putea să planifice). Mi-a explicat și le-a explicat multor altora, că ceea ce l-a impresionat mai întâi despre viața lui Isus când a citit Noului Testament (dat de un tâmplar german, Woelfkes), este modul în care în mintea lui Isus erau doar cele mai curate intenții, în timp ce în capul lui erau ideile cele mai necurate, ură, minciuni, planuri de minciuni ,etc.

El s-a pocăit și și- a dedicat viața transformării României și Uniunii Sovietice în țări creștine, pe cât era în puterea lui. Restul este istorie cunoscută. Ceea ce nu este cunoscut, dar acum este documentat că la începutul procesului său din 1950, în timpul comunismului, tatăl meu a strigat instanței că Partidul Comunist era cel mai mare dușman al clasei muncitoare! Acestea au fost singurele sale cuvinte.

Vreo dovadă pentru cele de mai sus?

• Faptul că el a fost eliberat la scurt timp după procesul de la Griviţa din 1933, unde era singurul, din peste 18 dintre comuniștii judecați, care s-a declarat în mod deschis drept comunist, în timp ce ceilalți comuniști, fără excepție, au negat că erau comuniști. Deși a fost condamnat la 10 ani de închisoare, el a fost eliberat după numai câteva luni de închisoare. Aceasta pentru că, foștii tovarași comuniștii devotați (care fuseseră închiși de către poliția regală cu ajutorul lui) l-au demascat ca pe un spion anticomunist și, prin urmare, și-a pierdut eficacitatea pentru poliția regală.

• Faptul că aceleași contacte din poliția regală l-au ajutat să fie eliberat după numai șase săptămâni după ce a fost arestat oficial la începutul anului 1947 de către guvernul comunist Groza.

• În final, faptul că Richard Wurmbrand a fost un agent anticomunist infiltrat în partidul comunist este subliniat în toate rapoartele despre el din interiorul poliției secrete comuniste (a se vedea scrisoarea de mai sus către Andropov). Rakovsky era foarte familiarizat cu România având în vedere că era principalul organizator și finanțator al Partidului Comunist Român.

Dej i-a ucis pe Foriș, secretarul general al partidului comunist și pe ministrul comunist de justiție Pătrăşcanu, doi foști tovarăși care- i cunoșteau viața dublă. Tatăl meu însuși se întreba cum interogatoriile sale din perioada când era închis sub un nume fals, timp de aproape trei ani, erau legate de Consiliul Mondial al Bisericilor și de misiunea creștină norvegiană a evreilor, aproape nimic despre trecutul său revoluționar. Acest lucru apare și în documentele interogărilor sale.

DE CE GHEORGHIU DEJ A devenit PRIMUL LIDER al ROMÂNIEI COMUNISTE

Iată ce i-am scris ziaristului Stelian Tănase, acum 14 ani, după ce am citit una dintre cărțile sale:

”Stimate Dle Profesor Tănase: Îți scriu din Los Angeles, California, SUA. Tatăl meu, a fost menționat de Dvs într-un singur rând din ultima Dvoastră carte, scrisă în mod interesant după o evidentă foarte serioasă muncă de cercetare. Mi s-a părut că, în această lucrare ați ales ca temă principală încercarea de a explica un subiect dificil, ascensiunea incontestabilă și total imprevizibilă a lui Gheorghiu Dej la conducerea fenomenului comunist din România. …………. Aș dori să vă împărtășesc opinia mea cu privire la acest succes politic al lui Dej.

Deoarece nu am o poziție și nici studii specializate în istorie etc., deoarece nu am alte dovezi decât istorioare din trecut, nu am nici o problemă dacă nu sunteți de acord. Pe scurt, explicația cea mai simplă și plauzibilă: ascensiunea lui Dej se datorează faptului că a fost total de acord să participe cu entuziasm, în același timp cu cei din jurul lui, precum Ana Pauker, Vasile Luca etc., la satisfacerea celei mai mari obsesii personale a lui Stalin: distrugerea tuturor persoanelor care aveau o legătură mai mult decât tangentă cu persoana care și-a câștigat o mare ură a lui Stalin: Cristian Rakovsky. Se pare că pentru Stalin nu a existat o problemă politică sau de viață mai importantă decât distrugerea concurenților reali pe care îi avea. Oricine a contribuit la această dorință personală a lui Stalin a fost răsplătit cu acces la putere.

Dej a fost, în această privință, un executor fidel al lui Stalin și cu un rol important pentru Stalin având în vedere influența lui Cristian Rakovsky în România, Bulgaria și Ungaria. În orice grup, odată ce poziția, inițial oarecum naturală, a fostului lider a rămas liberă, în cazul acesta după moartea lui Lenin, lupta pentru această poziție de conducător este feroce și de lungă durată. Mulți dintre cei care nu o obțin, sunt deziluzionați de întregul grup și în cele din urmă conspiră să distrugă monstrul creat.

O astfel de personalitate a fost bulgarul Rakovsky, despre care se crede că era el însuși provenit dintr-o familie de evrei creștini, soția sa fiind o evreică din România. La un astfel de plan de distrugere a comunismului din interior, au lucrat împreună cu Rakovsky mulți alții, inclusiv tatăl meu, care într-adevăr a activat ca și comunist în cele din urmă fiind demascat ca lucrând pentru poliția regală la doar 17-24 de ani, împreună cu mai mulți evrei pretinși „comuniști”, dar implicați în mod secret în mișcarea sionistă și într-un anumit segment al Masoneriei.

Desigur, poveștile despre toate aceste conspirații sunt nesfârșite. Orice punct de vedere include multe “neștiute.”. Cum ar putea acești pioni, eventual toți sacrificați, să aibă cea mai mică concepție despre lupta cosmică veșnică dintre bine și rău?

Așa cum este scris în Psalmul 2:

„Cel ce șade în ceruri, râde!” Probabil tatăl meu care avea întotdeauna un talent incredibil de a se elibera de toate complicațiile, s-a convertit pentru a deveni un creștin, un misionar iar restul suferinței lui și activitatea sa este istorie. ”

Deoarece Richard Wurmbrand cunoștea bine comunismul din interior, el putea să scrie despre planurile sataniste secrete inițiate de Marx. Deoarece convertirea și suferința sa creștină au fost autentice, a avut un astfel de impact cu cărți precum „Torturat pentru Hristos” și „A fost Karl Marx Satanist?” Pentru că el avea binecuvântările lui Dumnezeu, toate încercările comuniste, ale celor de stânga de a-i contrarca mesajul creștin, inclusiv această nouă încercare de “demitologizare,” nu folosesc la nimic. Mai 2018.”

Mihai Wurmbrand

Sursa: Gabriel Gherasim, material primit pe adresa de email a redacției

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns