RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Scandal legat de semnăturile de susținere a candidaturilor în Argeș: ce se poate pentru USR, e refuzat pentru independenți?

O situație destul de ciudată legată de pregătirea alegerilor locale din septembrie 2020 ne-a fost semnalată în județul Argeș, acolo unde doamna Simona Niculescu candidează ca independent la funcția de președinte CJ Argeș.

Potrivit doamnei Simona Niculescu, o activistă civică recunoscută pentru lupta sa pe plan local cu autoritățile incompetente din administrație, dreptul său de a candida ca independent la funcția de președinte CJ Argeș este pus în pericol de o întârziere a răspunsului la o solicitare din partea doamnei Niculescu asupra valabilității colectării semnăturilor de susținere colectate prin intermediul unei platforme online asemănătoare cu cea folosită de către USR.

„A început cursa contra cronometrului pentru a valida candidatura mea la președinția Consiliului Județean Argeș. Până pe data de 17 august 2020, trebuie să depun pe masa Biroului Electoral circa 3000 de semnături care să ateste că dumneavoastră chiar mă vreți în acea funcție. De ce cursă împotriva cronometrului? Fiindcă am aflat cu toții foarte recent data posibilelor -ipoteticelor, eventualelor- alegeri. Și cum noi independenții nu facem parte din “mașinăria de partid”, numai cei ce VOR NEAPĂRAT să ne vadă în acel post ne susțin cu adevărat. Acel efort practic, zilnic, care duce la un rezultat.
Vă rog, dacă doriți să îmi dați o șansă pentru a intra în cursa electorală pentru acest post, să printați formularul atașat, să îl completați cu grijă la toate rubricile (orice eroare conduce la invalidarea TUTUROR semnăturilor) și să mi-l adresați prin poștă înaintea datei de 15 august. Mulțumesc pentru susținere!”, a scris pe facebook doamna Simona Niculescu

libris.ro

Redăm apelul doamnei Niculescu către secretariatul BEC, după ce a descoperit că răspunsul la solicitarea sa întârzia inadmisibil de mult timp, lezându-i în mod grav interesele:

“Bună ziua,

Vă retrimit solicitarea de lămurire formulată pe data de 6.08.2020, înregistrată cu numărul 302/06.08.2020.Atrag atenția dumneavoastră asupra întârzierii răspunsului, întârziere ce îmi lezează în mod grav interesele.Apreciez că lipsa răspunsului dumneavoastră este de natură a îmi limita dreptul de a fi aleasă, îngrădind în mod nepermis limita de timp pentru a strânge semnăturile de susținere necesare depunerii candidaturii ca și independent.

Din informațiile disponibile în spațiul public, mai multe partide politice strâng semnături de susținere prin intermediul site-ului indicat sau prin aplicații proprii, comparabile. Cu toate acestea, nu există din partea BEC sau AEP vreo lămurire, o confirmare publică asupra valabilității semnăturilor colectate în acest mod (o noutate în procesul electoral românesc).

Vă solicit în URGENȚĂ să confirmați dacă Biroul Electoral Central sau Autoritatea Electorală Permanentă a emis vreun punct de vedere câtre vreun partid politic (USR spre exemplu) asupra valabilității colectării semnăturilor de susținere colectate prin platforma indicată și să mi-l transmiteți dacă acesta există, astfel încât să pot beneficia de aceeași facilitate.

Aici informația disponibilă, pe care solicit să o CONFIRMAȚI sau să o infirmați, anexând documentul ce stă la bază dacă acesta există: https://www.g4media.ro/alianta-usr-plus-incepe-sa-stranga-semnaturi-online-cu-acceptul-autoritatii-electorale-permanente.html“, se arată în solicitarea doamnei Simona Niculescu către secretariatul BEC

“De la instalarea în Argeș în 2013, am depus constant eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, obținând prima jurisprudență din ţară ce obligă administrația publică să reabiliteze un drum.Am câștigat dreptul localnicilor de a fi racordați la rețeaua de apă potabilă, tot în instanță. Am vegheat la corecta și legala colectare a taxelor și impozitelor, anulând în instanță somații de plată ilegal emise, fără decizii de impozitare.”, a declarat Simona Niculescu, potrivit argesulonline.roContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]