Scandal legat de semnăturile de susținere a candidaturilor în Argeș: ce se poate pentru USR, e refuzat pentru independenți?

O situație destul de ciudată legată de pregătirea alegerilor locale din septembrie 2020 ne-a fost semnalată în județul Argeș, acolo unde doamna Simona Niculescu candidează ca independent la funcția de președinte CJ Argeș.

Potrivit doamnei Simona Niculescu, o activistă civică recunoscută pentru lupta sa pe plan local cu autoritățile incompetente din administrație, dreptul său de a candida ca independent la funcția de președinte CJ Argeș este pus în pericol de o întârziere a răspunsului la o solicitare din partea doamnei Niculescu asupra valabilității colectării semnăturilor de susținere colectate prin intermediul unei platforme online asemănătoare cu cea folosită de către USR.

„A început cursa contra cronometrului pentru a valida candidatura mea la președinția Consiliului Județean Argeș. Până pe data de 17 august 2020, trebuie să depun pe masa Biroului Electoral circa 3000 de semnături care să ateste că dumneavoastră chiar mă vreți în acea funcție. De ce cursă împotriva cronometrului? Fiindcă am aflat cu toții foarte recent data posibilelor -ipoteticelor, eventualelor- alegeri. Și cum noi independenții nu facem parte din „mașinăria de partid”, numai cei ce VOR NEAPĂRAT să ne vadă în acel post ne susțin cu adevărat. Acel efort practic, zilnic, care duce la un rezultat.
Vă rog, dacă doriți să îmi dați o șansă pentru a intra în cursa electorală pentru acest post, să printați formularul atașat, să îl completați cu grijă la toate rubricile (orice eroare conduce la invalidarea TUTUROR semnăturilor) și să mi-l adresați prin poștă înaintea datei de 15 august. Mulțumesc pentru susținere!”, a scris pe facebook doamna Simona Niculescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Redăm apelul doamnei Niculescu către secretariatul BEC, după ce a descoperit că răspunsul la solicitarea sa întârzia inadmisibil de mult timp, lezându-i în mod grav interesele:

„Bună ziua,

Vă retrimit solicitarea de lămurire formulată pe data de 6.08.2020, înregistrată cu numărul 302/06.08.2020.Atrag atenția dumneavoastră asupra întârzierii răspunsului, întârziere ce îmi lezează în mod grav interesele.Apreciez că lipsa răspunsului dumneavoastră este de natură a îmi limita dreptul de a fi aleasă, îngrădind în mod nepermis limita de timp pentru a strânge semnăturile de susținere necesare depunerii candidaturii ca și independent.

Din informațiile disponibile în spațiul public, mai multe partide politice strâng semnături de susținere prin intermediul site-ului indicat sau prin aplicații proprii, comparabile. Cu toate acestea, nu există din partea BEC sau AEP vreo lămurire, o confirmare publică asupra valabilității semnăturilor colectate în acest mod (o noutate în procesul electoral românesc).

Vă solicit în URGENȚĂ să confirmați dacă Biroul Electoral Central sau Autoritatea Electorală Permanentă a emis vreun punct de vedere câtre vreun partid politic (USR spre exemplu) asupra valabilității colectării semnăturilor de susținere colectate prin platforma indicată și să mi-l transmiteți dacă acesta există, astfel încât să pot beneficia de aceeași facilitate.

Aici informația disponibilă, pe care solicit să o CONFIRMAȚI sau să o infirmați, anexând documentul ce stă la bază dacă acesta există: https://www.g4media.ro/alianta-usr-plus-incepe-sa-stranga-semnaturi-online-cu-acceptul-autoritatii-electorale-permanente.html„, se arată în solicitarea doamnei Simona Niculescu către secretariatul BEC

„De la instalarea în Argeș în 2013, am depus constant eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, obținând prima jurisprudență din ţară ce obligă administrația publică să reabiliteze un drum.Am câștigat dreptul localnicilor de a fi racordați la rețeaua de apă potabilă, tot în instanță. Am vegheat la corecta și legala colectare a taxelor și impozitelor, anulând în instanță somații de plată ilegal emise, fără decizii de impozitare.”, a declarat Simona Niculescu, potrivit argesulonline.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info