RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Eroul Național Avram Iancu a fost comemorat la Carei

Print Friendly, PDF & Email

,,Și nu e român omul care în viață, o dată măcar, într-un ceas minunat, pe sine privindu-se parcă în față, lui IANCU AVRAM nu i s-a închinat,,

Duminică, 6 septembrie 2020, a avut loc la Carei comemorarea Eroului Național Avram Iancu la 148 de ani de la moartea sa, în organizarea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei, Asociația colonia moților Ianculești, SC Ianculești SRL și Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940.

A fost intonat Imnul de Stat iar apoi Imnul Moților după care a fost săvârșit parastasul de către doi preoți ortodocși pensionari, singurii care au curaj să slujească în fața bustului Eroului Național Avram Iancu de la Carei.  Și din mormânt Avram Iancu dă fiori celor ce  nu iubesc neamul românesc! Considerație pentru Preacucernicii părinți Gheorghe Sorian și Viorel Danciu.

Pe tot parcursul manifestării, bustul lui Avram Iancu  a fost străjuit de steaguri tricolore ridicate de vrednici români din Carei, Satu Mare precum și moți din Marna, Ianculești și Horea. Bunicii au venit cu nepoții, părinții cu copiii lor.

Au onorat cu prezența Despărțămintele ASTRA din Alba Iulia, Blaj și Aiud, Asociația cadrelor militare în rezervă și Asociația Unirea 2009 Carei. Nu a participat niciun reprezentant al autorităților locale sau județene.

S-au depus coroane de flori din partea Asociațiilor prezente, a grupurilor de moți din Marna Nouă și Horea, a AUR Satu Mare, PNL Carei și a doamnelor Ramona Berințan și Anghelina Anghe din Satu Mare.

A vorbit despre Eroul Național Avram Iancu doamna Maria  Cioica, președinta ASTRA  ,,Eugen Hulea,,  Alba Iulia și Ioan Brad din partea Despărțământului ASTRA Blaj.

Din partea organizatorilor a rostit  o alocuțiune Daniela Ciută, președinta ASTRA Carei, care a înmânat și Diplome de Onoare celor cu activitate constantă pentru păstrarea identității românești și a omagierii Eroilor  Neamului.

Au recitat Adelin Petraș, Miruna Răcășan, Octavian Fuzi, Denis Mitrașca și Marcel Ursan. Au susținut momente artistice Grupul moațelor din Marna , solistă Monica Rusu, Angela Munteanu din Satu Mare, Dănuț Mateș din Carei.

 GALERIE FOTO

Sursa: Buletin de CareiSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info