Eroul Național Avram Iancu a fost comemorat la Carei

,,Și nu e român omul care în viață, o dată măcar, într-un ceas minunat, pe sine privindu-se parcă în față, lui IANCU AVRAM nu i s-a închinat,,

Duminică, 6 septembrie 2020, a avut loc la Carei comemorarea Eroului Național Avram Iancu la 148 de ani de la moartea sa, în organizarea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei, Asociația colonia moților Ianculești, SC Ianculești SRL și Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940.

A fost intonat Imnul de Stat iar apoi Imnul Moților după care a fost săvârșit parastasul de către doi preoți ortodocși pensionari, singurii care au curaj să slujească în fața bustului Eroului Național Avram Iancu de la Carei.  Și din mormânt Avram Iancu dă fiori celor ce  nu iubesc neamul românesc! Considerație pentru Preacucernicii părinți Gheorghe Sorian și Viorel Danciu.

Pe tot parcursul manifestării, bustul lui Avram Iancu  a fost străjuit de steaguri tricolore ridicate de vrednici români din Carei, Satu Mare precum și moți din Marna, Ianculești și Horea. Bunicii au venit cu nepoții, părinții cu copiii lor.

Au onorat cu prezența Despărțămintele ASTRA din Alba Iulia, Blaj și Aiud, Asociația cadrelor militare în rezervă și Asociația Unirea 2009 Carei. Nu a participat niciun reprezentant al autorităților locale sau județene.

S-au depus coroane de flori din partea Asociațiilor prezente, a grupurilor de moți din Marna Nouă și Horea, a AUR Satu Mare, PNL Carei și a doamnelor Ramona Berințan și Anghelina Anghe din Satu Mare.

A vorbit despre Eroul Național Avram Iancu doamna Maria  Cioica, președinta ASTRA  ,,Eugen Hulea,,  Alba Iulia și Ioan Brad din partea Despărțământului ASTRA Blaj.

Din partea organizatorilor a rostit  o alocuțiune Daniela Ciută, președinta ASTRA Carei, care a înmânat și Diplome de Onoare celor cu activitate constantă pentru păstrarea identității românești și a omagierii Eroilor  Neamului.

Au recitat Adelin Petraș, Miruna Răcășan, Octavian Fuzi, Denis Mitrașca și Marcel Ursan. Au susținut momente artistice Grupul moațelor din Marna , solistă Monica Rusu, Angela Munteanu din Satu Mare, Dănuț Mateș din Carei.

 GALERIE FOTO

Sursa: Buletin de Carei

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns