libris.ro

Toamna deznădejdii unui popor

Nu mi-am putut niciodată imagina atâta mizerie umană, atâta corupție, atâta grobianie instituțională, câtă am constatat în ultimele două luni prin primăriile din județul Iași.

De două zile sunt incapabil să mă odihnesc: chiar așa au putut oare vota românii la nivel național, sau avem de-a face cu o fraudare a alegerilor într-atât de mare precum cea la venirea sovieticilor în România?

Dând piept cu realitatea din teren, mi-am dat seama că partidele, mai ales partidele mari de pe scena politică din România, n-au lucrat și nici nu vor lucra vreodată în interesul cetățeanului, în interesul comunității. Sunt gata să recruteze pe orice nimeni în drum, să promoveze pleava societății pentru a-și atinge scopurile și interesele parșive.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Am descoperit instituții conduse și înțesate până la refuz de incompetenți, pline de nepotism, de o mizerie umană de neconceput pentru o societate normală la cap. Fie că vorbim de PNL, PSD, USR, PMP, ALDE, etc, personajele promovate în politică nu se ridică nici măcar la nivelul celor pomenite în schițele și operele lui Caragiale: oameni analfabeți, nu doar analfabeți funcționali precum Iohannis, Turcan și Anisie, ci analfabeți pe bune, cărora le e greu până și să vorbească limba română corect.

Abuzurile instituționale, necunoașterea legislației, a normelor de bun simț într-o societate civilizată, sunt la ordinea zilei, mai ales în zonele rurale din județul Iași. Instituțiile de învățământ sunt parazitate și infestate de personal numit politic, reducând nivelul învățământului românesc până la un nivel de înspăimântat.

Poliția locală este folosită la nivel local pe post de poliție politică, de instrument de intimidare a oricărei forme de opoziție. Inițiativa privată e descurajată, ba în unele cazuri chiar direct sabotată, antreprenorii locali sunt ținuți sub presiune și dresați pentru a ști de frica clanurilor de partid la nivel local.

Îmi tot spun și îmi repet că nu ne putem resemna cu aceste lucruri. O societate civilizată, o țară, un popor, o populație, nu poate trăi în asemenea condiții în mileniul trei. E musai să abandonăm orice urmă de deznădejde și să ne apucăm serios de luptat împotriva lor. E timpul Trezirii!

Trăiască Neamul Românesc, trăiască România fără lepre, fără neomarxiști, fără hoție, fără liberalismul plutocratic, fără prostituție politică, fără jigodiile trădătoare care ne conduc acum de la Cotroceni, de la Palatul Victoria, din Palatul Parlamentului, din serviciile trădătoare, din justiția coruptă, din instituțiile de forță aflate la ordin extern!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info