“Pe 7 Martie 2020, toți românii se adună la Bălți”, pentru a celebra cei 102 ani de la Prima declarație de Unire

Sâmbătă, 7 martie 2020, Asociația Obștească “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”, cu binecuvântarea Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, vă invită să celebrați împreună cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918.

Sub sloganul „Pe 7 martie, toți românii se adună la Bălți”, românii de pretutindeni sunt așteptați la Bălți, în inima orașului din care s-a născut practic Unirea Basarabiei cu România, pentru a săbători cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din localitate.

“Bălțiul simte românește! AO “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”, cu binecuvântarea Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, vă invită să celebrăm împreună cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918.

Evenimentul va începe la ora 12:00 cu o Sfântă rugăciune și o depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Ulterior, ne vom deplasa într-un marș spre fosta “Zemstvă din Bălți”, actualul Oficiu al Stării Civile.

Începând cu ora 13:00, vom participa la concertul omagial împreună cu oficialități și interpreți de pe ambele maluri ale Prutului. Pe 7 Martie, toți românii se adună la Bălți!” , a scris pe facebook AO “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”

apiland.ro
Pe 7 Martie 2020, toți românii se adună la Bălți, pentru a celebra cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, Foto: AO “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”

Galerie Foto:

[envira-gallery id=”107657″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]