“Pe 7 Martie 2020, toți românii se adună la Bălți”, pentru a celebra cei 102 ani de la Prima declarație de Unire

Sâmbătă, 7 martie 2020, Asociația Obștească “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”, cu binecuvântarea Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, vă invită să celebrați împreună cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918.

Sub sloganul „Pe 7 martie, toți românii se adună la Bălți”, românii de pretutindeni sunt așteptați la Bălți, în inima orașului din care s-a născut practic Unirea Basarabiei cu România, pentru a săbători cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din localitate.

“Bălțiul simte românește! AO “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”, cu binecuvântarea Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, vă invită să celebrăm împreună cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Evenimentul va începe la ora 12:00 cu o Sfântă rugăciune și o depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Ulterior, ne vom deplasa într-un marș spre fosta “Zemstvă din Bălți”, actualul Oficiu al Stării Civile.

Începând cu ora 13:00, vom participa la concertul omagial împreună cu oficialități și interpreți de pe ambele maluri ale Prutului. Pe 7 Martie, toți românii se adună la Bălți!” , a scris pe facebook AO “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”

Pe 7 Martie 2020, toți românii se adună la Bălți, pentru a celebra cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, Foto: AO “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”

Galerie Foto:

[envira-gallery id=”107657″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

În timp ce tineretul condamnă masiv totalitarismul, actuala clasă politică îl promovează asiduu?

joi mart. 5 , 2020
La mijlocul lunii februarie a.c. am descoperit cu o plăcută surprindere numărul mare de tineri veniți cu autocarele din țară pentru a vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Trebuie să mărturisim că am fost chiar impresionați de numărul foarte mare de tineri dornici să viziteze un […]

Poate vă place și:

libris.ro