Cele mai ciudate inventii care au fost brevetate americani

Topul celor mai bizare inventii din istorie, brevetate de americani 

Topul celor mai bizare inventii ( Sursa: www.Rstiri.ro)

Se spune ca nu poti celebra succesul daca nu acorzi atentia necesara esecului. Lumea, asa cum o stim in prezent, este o consecinta a dezvoltarii incredibile a tehnologiei, a inovatiei si inventicii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

In spatele miilor de inventii care ne-au schimbat fundamental viata, exista alte cateva zeci de mii de idei care au ramas pe plansa de creatie.

Cele mai ciudate inventii care au fost brevetate americani

Multe dintre ele sunt absurde, frizeaza ridicolul si nu par sa aiba nicio legatura cu realitatea, asa cum o intelegem in prezent.

La vremea lor au fost privite insa ca inventii revolutionare. Dovada topul celor mai bizare inventii din istorie, brevetate de Oficiul Federal pentru Marci si Inventii din SUA.

1. Stramosul ventilatorului
5573758467_ca54f55c18_o

Brevetat in 1830, aparatul a facut furori la vremea respectiva, fara insa sa ajunga vreodata in productie. In esenta, inventatorul a realizat un dispozitiv mecanic care misca un fel de evantai deasupra canapelei, inasa fel incat sa te racoreasca intr-o zi torida.

Stramosul ventilatorului, imagine: Rstiri.ro
Stramosul ventilatorului, imagine: Rstiri.ro

2. Rochia de scufundat

5573758499_2ab9af1cb4_b

Brevetata in 1810, rochia pentru scufundatori le-ar fi permis scafandrilor sa se miste cu usurinta pe fundul apelor. Bineinteles, ideea nu a avut niciun succes.

rochia pentru scufundatori, imagine: Rstiri.ro
rochia pentru scufundatori, imagine: Rstiri.ro

3. Rata electrica

5573758647_a45a7c8307_o

Promovata drept “jucarie acvatica”, ratusca mecanica a fost brevetata in 1870. Nu a ajuns niciodata in productie pentru simplul motiv ca, odata pusa in apa, era afectata de rugina.

Rata electrica, imagine: Rstiri.ro
Rata electrica, imagine: Rstiri.ro

4. Scaunul cu ventilator

5573758755_63819d1ae3_b

Din seria aparatelor de ventilat, va prezentam o alta inventie ramasa doar la stadiul de brevet. Patentat de autoritatile americane in 1847, acest scaun cu ventilator nu a reusit sa convinga niciun producator sa o transpuna in realitate

Scaunul cu ventilator, imagine: Rstiri.ro
Scaunul cu ventilator, imagine: Rstiri.ro

5. Aparatul personal de zbor

5574345706_b615088c31_b

Intr-o vreme in care toata lumea visa sa zboare, un inventator a reusit sa convinga Oficiul de Marci si Inventii din SUA sa ii acorde un brevet pentru acest aparat personal de zburat. Se intampla in 1869.

Aparatul personal de zbor, imagine: Rstiri.ro
Aparatul personal de zbor, imagine: Rstiri.ro

6. Vesta de salvare

5574345806_8b1df5d15e_o

O alta inventie, la fel de ridicola, a fost patentata in 1837. Este vorba de un fel de vesta de salvare. Comentariile sunt de prisos.

Vesta de salvare, imagine: Rstiri.ro
Vesta de salvare, imagine: Rstiri.ro

7. Copilul mecanic

5574346074_fb1fb83f53_o

Este una dintre cele mai bizare inventii aprobata in SUA si care, din fericire, nu si-a gasit o forma in realitate. Brevetata in 1871, aceasta papusa bizara era gandita sa ia locul jucariilor clasice.

Copilul mecanic, imagine: Rstiri.ro
Copilul mecanic, imagine: Rstiri.ro

Sursa:

[1] www.Rstiri.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Tracii - Istoria ascunsa

sâm feb. 21 , 2015
Istoria antica a Europei ar trebui rescrisa! Inainte ca Roma sa ia ființa, inainte ca Grecia sa infloreasca, neamurile traco-geto-dacice au stapanit teritorii vaste din continentul european și și-au lasat amprenta asupra intregii sale istorii. In calatoria pe care v-o propunem catre trecutul indepartat al Europei vi se va prezenta […]
Tracii - Istoria ascunsă

Poate vă place și:

libris.ro