Lovitură pentru adepții obligativității măștii: un tribunal din Germania anulează obligativitatea purtării măștii

Un tribunal german a anulat luni obligativitatea purtării măştii pentru a limita răspândirea COVID-19 în oraşul Düsseldorf, care ar urma să adopte rapid o nouă reglementare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Autoritățile locale din acest oraș din vestul Germaniei au impus încă de miercurea trecută obligativitatea purtării măştii în tot orașul, exceptând spre deosebire de măsurile impuse în România în urmă cu câteva luni, tocmai parcurile și cimitirele.

Pentru că hotărârea autorităților locale din Düsseldorf nu era suficient de clară cu privire la „buna conduită necesară” sub sancţiunea unei amenzi, la sesizarea unui cetățean din localitate, un tribunal a decis anularea obligativității măștii.

Avertisment înainte de alegeri: "Campania de strângere a 100.000 de semnături, pericol la adresa sănătății populației"
Avertisment înainte de alegeri: „Campania de strângere a 100.000 de semnături, pericol la adresa sănătății populației”

În Germania, în ultimele săptămâni se înmulțesc deciziile judecătorești care anulează restricțiile sociale luate prin decizii politice sub pretextul implementării unor măsuri de stopare a pandemiei. Au fost de pildă anulate interdicţiile de şedere în hoteluri pentru călătorii germani proveniţi din regiunile afectate grav de pandemie.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns