Florin Palas: „Salvarea nu este la politicienii din România, nădejdea este la Dumnezeu și la Maica Domnului, prin mijlocirea sfinților, mucenicilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste”

Florin Palas: „Salvarea nu este la politicienii din România, nădejdea este la Dumnezeu și la Maica Domnului, prin mijlocirea sfinților, mucenicilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste. Ne rugăm să ne salvăm, împreună, sufletele noastre și ale celor care vor veni după noi. Să învățăm să spunem adevărul.

Părintele Arsenie Papacioc spunea anchetatorilor săi în temnițele comuniste:

“Sunt gata să mor pentru ceea ce spun”.

Eliberarea de frică este salvarea noastră și a celor ce se mai pot salva. Oamenii care se eliberează de frică nu mai pot fi amenințați cu nimic. Aceasta este marea lecție a mărturisitorilor din închisorile comuniste.

Un mucenic al închisorilor comuniste, Părintele Daniil Sandu Tudor, spunea că:

„Sufletul unei ţări părăsite de cei în viaţă se lasă în voia morţilor, a marilor ei morţi, şi se reface prin ei”.

Și, așa cum a profețit Părintele Calciu, chiar dacă neokominterniștii se bat cu morții noștri, vom izbândi! “Îndrăzniți! Eu am biruit lumea!”, ne îndeamnă Hristos.

Să refuzăm duplicitatea, căci altfel nu vom mai avea discernământul de a deosebi binele de rău. Mărturisind, vom fi liberi cu adevărat”.

Florin Palas, Apud Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns