1 din 4 elevi şi 2 din 5 profesori nu pot participa la cursurile online, iar neparticiparea la educaţie nu e o opţiune în nicio societate

Deputatul Angel Tîlvăr, revoltat de situaţia dezastruoasă a educaţiei în Vrancea: “pentru mulţi copii din mediul rural, şcoala online nu îşi atinge obiectivul”.

Nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, actuala guvernare nu înţelege să facă front comun pentru a veni în întâmpinarea nevoilor elevilor şi a profesorilor.

Cursurile online sunt un simulacru în aproape toată ţara, o utopie pentru cei care aveau nevoie de susţinere şi înainte de pandemie pentru a putea depăşi dificultăţile de învăţare şi pentru care îndrumarea de la şcoală ar putea-o suplini pe cea care lipseşte în familie.Statisticile estimează că sunt între 200.000 şi 400.000 de copii afectaţi de sărăcie şi lipsiţi de acces la servicii sociale.

libris.ro

Conform unei anchete derulate de “Salvaţi Copiii – România”, mai mult de 1 din 4 elevi şi 2 din 5 profesori nu pot participa la cursurile online, iar neparticiparea la educaţie nu e o opţiune în nicio societate, din contră, în acest context atât de dificil trebuie să ne preocupăm mai ales de cei vulnerabili, primii dezavantajaţi de sistemul de cursuri online.

Este dovedit şi susţinut cu argumente ştiinţifice că sistemul online nu poate răspunde rigorilor educaţionale. Sistemul românesc, nici atât. Peste 2000 de şcoli nu corespund unor minime cerinţe „digitale”, nu au internet deloc, în alte câteva mii de şcoli internetul funcţionează slab, peste 30% dintre elevi nu au niciun dispozitiv pentru a se conecta online.Suntem pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura educaţională sau în competenţe digitale.

Peste 12.300 de elevi vrânceni aşteaptă cu nerăbdare să primească tabletele solicitate Ministerului Educaţiei şi aşteptarea se va prelungi, pentru că încă nu au nicio veste. Nici în cazul profesorilor vrânceni situaţia nu este mai bună.Din datele oficiale, din cele 452 de structuri şcolare din judeţul Vrancea, 32 de structuri arondate nu sunt conectate la internet sau au conexiune de slabă calitate.Guvernul PNL a tot promis achiziţionarea de tablete şi dispozitive. Din necesarul de un million, doar 43.000 de tablete au fost achiziţionate, conform deja consacratului epitaf al guvernării Iohannis-Orban „s-a făcut cât s-a putut face”.“, se arată în declarația de presă a deputatului Angel Tîlvăr


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info