libris.ro

Delegaţii din partea UDMR care au fost prezenţi în secţiile de votare în timpul alegerilor europarlamentare, citaţi de Poliţie pentru a da declaraţii despre desfăşurarea procesului de votare

Deputatul Antal István János sesizează opinia publică în legătură cu o acţiune abuzivă desfăşurată la Constanţa, în circumscripţia electorală nr. 14, pe care o reprezintă în Parlamentul României.

Delegaţii din partea UDMR care au fost prezenţi în secţiile de votare la 26 mai 2019, în timpul alegerilor europarlamentare, au fost citaţi de Poliţie pentru a da declaraţii despre desfăşurarea procesului de votare, însă fără să fie precizat motivul acestui demers. Mai mult, aceşti oameni au fost supuşi unor abuzuri inadmisibile pentru un stat membru al Uniunii Europene, care şi-a asumat susţinerea unor valori democratice. “Pe lângă declaraţiile cerute, referitor la modul în care au fost delegaţi în secţii, Poliţia i-a întrebat pe aceşti oameni şi despre modul în care au votat, ceea ce înseamnă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, dreptul la secretul votului”, a precizat deputatul UDMR, ANTAL István János.

Un presupus motiv ar fi rezultatele obţinute de UDMR în judeţele în care populaţia de etnie maghiară nu este semnificativă, pentru că biroul parlamentar de la Constanţa deţine informaţii, potrivit cărora, gesturi similare au loc şi în alte judeţe, în care trăiesc foarte puţini etnici maghiari.“Consider că aceste demersuri sunt abuzive şi trebuie să înceteze imediat. A pune sub semnul întrebării rezultatele obţinute UDMR, este o dovadă clară de încălcare a principiilor democraţiei. Consider că voturile obţinute în aceste judeţele reprezintă voinţa alegătorilor şi nicidecum nu trebuie suspectate drept posibile fraude”, a subliniat deputatul de Constanţa.ANTAL István János este de părere că alegerea momentului acestor cercetări, cu câteva săptămâni înainte de scrutinul din 6 decembrie, poate fi considerată drept o modalitate de intimidare a reprezentanţilor UDMR care, pe baza legislaţiei în vigoare, au dreptul să facă parte din componenţa personalului secţiilor de votare la alegerile parlamentare, iar acest fapt ar putea afecta gradul de încredere în UDMR.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Consider că, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 137 din anul 2000, în România, stat de drept, democratic şi social, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane reprezintă valori supreme şi sunt garantate de lege. Aceste acţiuni ale poliţiei lezează toate aceste principii”, a subliniat deputatul ANTAL István János, care a precizat că, în cazul în care nu încetează aceste demersuri, va sesiza Avocatul Poporului şi alte organizaţii abilitate din ţară şi din străinătate.”, se arată în comunicatul de presă al deputatului UDMR Antal István János

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info