Delegaţii din partea UDMR care au fost prezenţi în secţiile de votare în timpul alegerilor europarlamentare, citaţi de Poliţie pentru a da declaraţii despre desfăşurarea procesului de votare

Deputatul Antal István János sesizează opinia publică în legătură cu o acţiune abuzivă desfăşurată la Constanţa, în circumscripţia electorală nr. 14, pe care o reprezintă în Parlamentul României.

libris.ro

Delegaţii din partea UDMR care au fost prezenţi în secţiile de votare la 26 mai 2019, în timpul alegerilor europarlamentare, au fost citaţi de Poliţie pentru a da declaraţii despre desfăşurarea procesului de votare, însă fără să fie precizat motivul acestui demers. Mai mult, aceşti oameni au fost supuşi unor abuzuri inadmisibile pentru un stat membru al Uniunii Europene, care şi-a asumat susţinerea unor valori democratice. “Pe lângă declaraţiile cerute, referitor la modul în care au fost delegaţi în secţii, Poliţia i-a întrebat pe aceşti oameni şi despre modul în care au votat, ceea ce înseamnă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, dreptul la secretul votului”, a precizat deputatul UDMR, ANTAL István János.

Un presupus motiv ar fi rezultatele obţinute de UDMR în judeţele în care populaţia de etnie maghiară nu este semnificativă, pentru că biroul parlamentar de la Constanţa deţine informaţii, potrivit cărora, gesturi similare au loc şi în alte judeţe, în care trăiesc foarte puţini etnici maghiari.“Consider că aceste demersuri sunt abuzive şi trebuie să înceteze imediat. A pune sub semnul întrebării rezultatele obţinute UDMR, este o dovadă clară de încălcare a principiilor democraţiei. Consider că voturile obţinute în aceste judeţele reprezintă voinţa alegătorilor şi nicidecum nu trebuie suspectate drept posibile fraude”, a subliniat deputatul de Constanţa.ANTAL István János este de părere că alegerea momentului acestor cercetări, cu câteva săptămâni înainte de scrutinul din 6 decembrie, poate fi considerată drept o modalitate de intimidare a reprezentanţilor UDMR care, pe baza legislaţiei în vigoare, au dreptul să facă parte din componenţa personalului secţiilor de votare la alegerile parlamentare, iar acest fapt ar putea afecta gradul de încredere în UDMR.

„Consider că, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 137 din anul 2000, în România, stat de drept, democratic şi social, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane reprezintă valori supreme şi sunt garantate de lege. Aceste acţiuni ale poliţiei lezează toate aceste principii”, a subliniat deputatul ANTAL István János, care a precizat că, în cazul în care nu încetează aceste demersuri, va sesiza Avocatul Poporului şi alte organizaţii abilitate din ţară şi din străinătate.”, se arată în comunicatul de presă al deputatului UDMR Antal István János


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]