Opoziția acuză: “Producătorii locali trebuie sprijiniţi, nu falimentaţi!”

Opoziția acuză: “Producătorii locali trebuie sprijiniţi, nu falimentaţi!”, Foto: Buletin de Carei
Opoziția acuză: “Producătorii locali trebuie sprijiniţi, nu falimentaţi!”, Foto: Buletin de Carei
Print Friendly, PDF & Email

“În România, micii producători care au o afacere de familie au devenit o categorie vulnerabilă, dezavantajată de politica guvernului Orban, care după ce că nu a fost capabil să ia măsuri să-i sprijine, a decis să-i lovească şi mai tare, prin recenta decizie de închidere a pieţelor din spaţii închise.În pieţele vrâncene, am discutat cu oamenii şi le-am ascultat problemele.

Nu este o viaţă uşoară pentru cei care trăiesc din agricultură, munca nu se poate opri nici pe pandemie, nici când guvernanţii emit decizii haotice, fără să cunoască realitatea din teren, fără să se gândească la efectele pe care le au asupra vieţii oamenilor.

Este loc pentru toată lumea pe piaţă, atât pentru lanţurile de retail, cât şi pentru producătorii autohtoni, care trebuie să fie sprijiniţi. În marile lanţuri de magazine ar trebui vândute mai multe produse locale, pe masa fiecăruia dintre noi să se regăsească alimente autohtone, proaspete şi de calitate.

Susţinerea producţiei autohtone oferă stabilitate şi continuitate agricultorilor, iar românii vor avea acces constant la alimente, pe piaţa locală. Ar fi o bătaie de joc să ajungem în situaţia ca aceşti oameni să-şi arunce marfa, din cauza deciziilor greşite ale autorităţilor, în timp ce noi consumatorii avem nevoie de astfel de produse.

Peste tot în judeţ unde am fost în aceste zile, atât legumicultorii şi fermierii, cât şi consumatorii ne-au cerut să intervenim şi asta fac prin această solicitare publică, astfel încât producătorii vrânceni să-şi poată vinde marfa, iar cumpărătorii să aibă acces la produse româneşti, la preţuri accesibile.

Astăzi, în lume, pieţele şi târgurile locale, aşa-numitele ”farmerʼs market”, sunt încurajate şi sprijinite, nu doar în context epidemiologic dificil, ci pe termen mediu şi lung. Nu şi în România, de către actuala conducere!

Producătorii români au nevoie de un guvern care să le fie un partener şi să-i ajute, nu să le pună beţe-n roate!”, se arată în declarația de presă a deputatului Angel Tîlvăr

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Switch to mobile version