Opoziția acuză: “Producătorii locali trebuie sprijiniţi, nu falimentaţi!”

“În România, micii producători care au o afacere de familie au devenit o categorie vulnerabilă, dezavantajată de politica guvernului Orban, care după ce că nu a fost capabil să ia măsuri să-i sprijine, a decis să-i lovească şi mai tare, prin recenta decizie de închidere a pieţelor din spaţii închise.În pieţele vrâncene, am discutat cu oamenii şi le-am ascultat problemele.

Nu este o viaţă uşoară pentru cei care trăiesc din agricultură, munca nu se poate opri nici pe pandemie, nici când guvernanţii emit decizii haotice, fără să cunoască realitatea din teren, fără să se gândească la efectele pe care le au asupra vieţii oamenilor.

Este loc pentru toată lumea pe piaţă, atât pentru lanţurile de retail, cât şi pentru producătorii autohtoni, care trebuie să fie sprijiniţi. În marile lanţuri de magazine ar trebui vândute mai multe produse locale, pe masa fiecăruia dintre noi să se regăsească alimente autohtone, proaspete şi de calitate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Susţinerea producţiei autohtone oferă stabilitate şi continuitate agricultorilor, iar românii vor avea acces constant la alimente, pe piaţa locală. Ar fi o bătaie de joc să ajungem în situaţia ca aceşti oameni să-şi arunce marfa, din cauza deciziilor greşite ale autorităţilor, în timp ce noi consumatorii avem nevoie de astfel de produse.

Peste tot în judeţ unde am fost în aceste zile, atât legumicultorii şi fermierii, cât şi consumatorii ne-au cerut să intervenim şi asta fac prin această solicitare publică, astfel încât producătorii vrânceni să-şi poată vinde marfa, iar cumpărătorii să aibă acces la produse româneşti, la preţuri accesibile.

Astăzi, în lume, pieţele şi târgurile locale, aşa-numitele ”farmerʼs market”, sunt încurajate şi sprijinite, nu doar în context epidemiologic dificil, ci pe termen mediu şi lung. Nu şi în România, de către actuala conducere!

Producătorii români au nevoie de un guvern care să le fie un partener şi să-i ajute, nu să le pună beţe-n roate!”, se arată în declarația de presă a deputatului Angel Tîlvăr

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Nu ne lăsăm, răspundem prezent de Ziua Națională a României!

joi nov. 19 , 2020
Nu ne lăsăm, răspundem prezent de Ziua Națională a României!De 1 Decembrie suntem împreună cu Eroii, mergem la Valea Uzului! La ora 14 vom fi în fața Crucilor si Monumentului românilor din Cimitirul International Eroilor. Mergem de Ziua Națională acolo, pentru că fără Jertfa românească din luptele de pe Valea […]

Poate vă place și:

libris.ro