RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Avertismente și amenzi împărțite cu generozitate pelerinilor ieșeni care au fost la Sfânta Parascheva

Zbuciumul și tensiunea zilelor de la Pelerinajul de la Sfânta Paracheva de la Iași s-au încheiat deja de multă vreme, însă pelerinii de abia acum încep să primească “surprize” în căsuțele sau în cutiile lor poștale. Nu, nu e vorba de pensiile mărite de către PNL-știi de la guvernare, ci de amenzi împărțite cu generozitate de către poliție pelerinilor ieșeni care au fost la Sfânta Parascheva.

Ieșenii care au fost prezenți pe 14 octombrie 2020 pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași, au început să ne trimită de câteva zile pe adresa redacției noastre poze cu amenzile primite.

O doamnă căreia îi este foarte dificil să respire cu masca pe față, și căreia din păcate nu i se eliberează o adeverință medicală care să o scutească de acest calvar, a “colecționat” până acum mai multe amenzi pentru nepurtarea măștii:

“Mă sufoc cu ea. Îmi dă senzația nu doar de disconfort fizic, ci efectiv mă sufoc, mai ales dacă mai sunt nevoită și să merg cu ea pe față. Și ținând cont de faptul că până și autoritățile recunosc că mai bine de jumătate din aceste măști de pe piață sunt neconforme, mi se pare o bădărănie și chiar o extorcare imensă de bani de la români de către firmele liberalilor în care se scurg milioane de euro pentru o măsură de-a dreptul tembelă. Dacă mai bine de jumătate din măști sunt neconforme și nu te protejează, atunci pentru ce să-ți supui populația în mod intenționat la o asemenea tortură? Dar oamenii cu afecțiuni respiratorii de ce nu sunt ei măcar scutiți de acest calvar impus de către imbecilii de la guvernare?”, ne-a spus doamna respectivă

libris.ro

Un alt ieșean, mai norocos din fire, a primit doar un avertisment din partea forțelor de ordine care-l depistaseră și pe el prin învălmășeala creată în timpul Pelerinajului de la Sfânta Parascheva:

“Azi dimineata imi bate cineva la usa!
“Cin sa fie?” jandarmeria!!! 
Imi inmaneaza un … avertisment, pentru ca “am fost depistat in zona pietonala … in zona de desfasurare a pelerinajului SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA … fara a purta masca de protectie … ect, etc”
Deci contribuabilul roman suporta cheltuiala care deriva din asa o … “actiune”???
Cati oameni au lucrat, sau au pus pe drumuri (pe benzina statului) si cati bani au cheltuit ei (din banii cetatenilor) sa-mi dea un … avertisment (deci pentru o fapta extrem de minora)???
cu “vasnicii” jandarmi de la Bacau m-am mai intalnit si la Pungesti, cand am daramat gardurile sondei CHEVRON, iar atunci, dupa ce l-am scapat de trei ori pe comandantul dispozitivului de jandarmi de furia satenilor, drept “recompensa” a indicat personal ca sa ma aresteze si pe mine, in ultima masina!!!
Eu asa prostie nici macar nu o pot contesta, pentru ca nu este sanctiune!
Nu pot sa cer nimanui socoteala pentru risipa din bani publici!!!
stiti cu cati bani este platit pe ora un jandarm, care sa-mi aduca mie o hartie fara valoare acasa??? Stiti ce alte costuri se adauga … sporuri, benzina, uzura masina si echipamente, salarii si celorlalti insotitori (ca doar nu a venit cu tranvaiul, etc)???
pentru asta ies oamenii astia la pensie BABANA, la 40 si ceva de ani???
Eu nu pot decat sa ma bucur, pentru ca la pelerinaj m-am luptat cu jandarmii, alaturi de camarazi din alte orase, pentru ca toti oamenii, indiferent din ce localitate, sa se poata ruga la Sfanta, si … AM REUSIT!!!
Cand oare o sa se bata jandarmii pentru drepturile noastre (asa cum ar fi normal), si nu noi cu ei????

P.S. mai este nevoie sa spun ca nu am fost legitimat de nimeni ca sa-mi stie datele?

Asta este pentru ca am trecut in forta prin “cordonul” de jandarmi, si am urcat pe “scena” de unde a fost prezentata slujba!
o s-o inramez!”, a scris Liviu Tiganasu pe facebook, atașând la postarea sa dovada, o poză cu avertismentul primit

Foto: Facebook / Liviu Tiganasu


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]