Opțiuni de vot în starea de “p(l)andemie”

Am remarcat faptul că mulți dintre români sunt atât de scârbiți de speciile politice care bântuie prin habitatele mioritice, încât pur și simplu refuză să se mai prezinte la vot.

Boicotul nu reprezintă o soluție eficientă decât în cazul in care există o solidaritate cât de cât omogenă în cadrul poporului român. Ori cele trei decenii scurse de la lovitura de stat din ’89 și până acum ne dovedesc faptul că românii au uitat să mai fie solidari.

N-am susținut niciodată partidele sistemului și n-o voi face nici de acum înainte. Eu sunt o “specie” antisistem. Mi-a plăcut întotdeauna să votez cu cei pe care i-am crezut că luptă ca și mine împotriva sistemului, împotriva “stăpânirii” antiromânești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

În loc de boicotul votului, eu unul aș sugera chiar extrema cealaltă: participarea obligatorie la vot, așa cum există deja în câteva țări ale lumii.

Știu că se fraudează, că au adevărate mașinării de fraudare a voturilor, însă acesta este un motiv în plus să se voteze masiv: până și hoții nu pot dovedi când au un volum uriaș de muncă.

N-ar putea ei fura, pe cât ar putea românii vota. Dacă te-ai trezit în ipostaza că nu ai ce alege dintre partidele mari, atunci mergi pe mâna celor antisistem. Sistemul este cel care ne-a adus aici, el trebuie resetat, reformat, reformatat.

Fandel Mihai

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la <a href="https://www.facebook.com/Glasul.info">Glasul.info</a> Director General la <a href="https://www.facebook.com/magazin.critic/">MAGAZIN CRITIC</a> Președinte la <a href="https://www.facebook.com/ujir2019/">Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România</a> Consultant Media la <a href="//www.facebook.com/Comunitatea-Identitar%C4%83-Ia%C8%99i-2058078744483129/">Comunitatea Identitară Iași</a> Contact: fandelmihai@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

După surpriza de la parlamentare AUR avertizează: "Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică"

Dum dec. 6 , 2020
“AUR: Este o mare victorie la numai un an de la înființare: am obținut peste 500.000 de voturi. Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut prima victorie la numai un an de la înființare: peste 500.000 de voturi care îi vor asigura […]

Poate vă place și:

libris.ro