RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Opțiuni de vot în starea de “p(l)andemie”

Am remarcat faptul că mulți dintre români sunt atât de scârbiți de speciile politice care bântuie prin habitatele mioritice, încât pur și simplu refuză să se mai prezinte la vot.

libris.ro

Boicotul nu reprezintă o soluție eficientă decât în cazul in care există o solidaritate cât de cât omogenă în cadrul poporului român. Ori cele trei decenii scurse de la lovitura de stat din ’89 și până acum ne dovedesc faptul că românii au uitat să mai fie solidari.

N-am susținut niciodată partidele sistemului și n-o voi face nici de acum înainte. Eu sunt o “specie” antisistem. Mi-a plăcut întotdeauna să votez cu cei pe care i-am crezut că luptă ca și mine împotriva sistemului, împotriva “stăpânirii” antiromânești.

În loc de boicotul votului, eu unul aș sugera chiar extrema cealaltă: participarea obligatorie la vot, așa cum există deja în câteva țări ale lumii.

Știu că se fraudează, că au adevărate mașinării de fraudare a voturilor, însă acesta este un motiv în plus să se voteze masiv: până și hoții nu pot dovedi când au un volum uriaș de muncă.

N-ar putea ei fura, pe cât ar putea românii vota. Dacă te-ai trezit în ipostaza că nu ai ce alege dintre partidele mari, atunci mergi pe mâna celor antisistem. Sistemul este cel care ne-a adus aici, el trebuie resetat, reformat, reformatat.

Fandel MihaiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info