Nu vorbesc limba română la manifestările de pe domeniul public românesc dar vor în Guvernul României

Când e vorba de a accede la putere și fonduri publice liderii UDMR dau din coate ca să pună mâna pe cât mai multe ministere dar când vine vorba de respect reciproc, tolerență și buna conviețuire cu poporul român, se fac nevăzuți.

ONG-ul UDMR a apelat atât în campania electorală pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare la oficiali din guvernul și parlamentul Ungariei. Nu și la oficiali din guvernul sau Parlamentul României.

Atunci când se inaugurează obiective reabilitate din fonduri publice în județele sau localitățile conduse de lideri ai UDMR se invită doar oficiali din ONG-ul UDMR sau oficiali din Ungaria. Cazul ,,Capsula Timpului,, de la Teatrul Municipal Carei, cazul Casa de Cultură Carei, cazul bisericii reformate de la Acâș, cazul dezvelire grup statuar Otilia Marchiș-Ady Endre din Carei. La fel se procedează și când e vorba despre proiecte transfrontaliere accesate de localitățile conduse de lideri UDMR.

La toate aceste acțiuni, parlamentarii ONG-ului UDMR din România nu vorbesc limba română, acțiunile având loc pe domeniul public din România. Sfidarea a ajuns până la a inaugura obiectivul Casa de Cultură Carei doar cu program artistic în limba maghiară!

Deci liderii ONG-ului UDMR nu respectă nici poporul român și nici limba țării în al cărei parlament au reprezentanți dar vor să facă parte din Guvernul României.

Nu am uitat de amara experiență cu Kelemen Hunor la ministerul Culturii când se alocau bani cu ghiotura pentru reabilitare conace maghiare și se refuza sprijinul pentru apariția volumului POESII de Mihai Eminescu sau fonduri adecvate pentru reabilitare cetăți dacice sau care țin de istoria poporului român. Pe vremea când Hunor era ministrul Culturii din România au fost respinse toate proiectele Editurii Academiei Române, ale Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Române de la Deva, ale Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă , Asociaţia Italienilor din România, Fundaţia Culturală Camil Petrescu , Asociaţia creştină Candela Sătmarului, Arhivele Naţionale ale României sau Patriarhia Română – Radio Trinitas.

libris.ro

La toate acestea se adaugă faptul că liderul UDMR Carei, primar, a dat jos de pe clădirea Primăriei Carei plăcile oficiale cu însemnele statului român.

sursa Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/liderul-udmr-kelemen-hunor-nu-vorbeste-limba-romana-la-carei-dar-vrea-gesturi-politice-din-partea-romanilor.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/candidatii-udmr-din-judetul-satu-mare-nu-vor-respect-reciproc-ci-doar-dictatura.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/12/avalansa-de-scrisori-udmr-in-cutiile-postale-ale-careienilor-se-cer-doar-voturi-in-limba-romana-nu-si-scuze-pentru-discriminare.html


Despre Ciută Daniela 38 de articole
Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei