Nu vorbesc limba română la manifestările de pe domeniul public românesc dar vor în Guvernul României

Când e vorba de a accede la putere și fonduri publice liderii UDMR dau din coate ca să pună mâna pe cât mai multe ministere dar când vine vorba de respect reciproc, tolerență și buna conviețuire cu poporul român, se fac nevăzuți.

ONG-ul UDMR a apelat atât în campania electorală pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare la oficiali din guvernul și parlamentul Ungariei. Nu și la oficiali din guvernul sau Parlamentul României.

Atunci când se inaugurează obiective reabilitate din fonduri publice în județele sau localitățile conduse de lideri ai UDMR se invită doar oficiali din ONG-ul UDMR sau oficiali din Ungaria. Cazul ,,Capsula Timpului,, de la Teatrul Municipal Carei, cazul Casa de Cultură Carei, cazul bisericii reformate de la Acâș, cazul dezvelire grup statuar Otilia Marchiș-Ady Endre din Carei. La fel se procedează și când e vorba despre proiecte transfrontaliere accesate de localitățile conduse de lideri UDMR.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

La toate aceste acțiuni, parlamentarii ONG-ului UDMR din România nu vorbesc limba română, acțiunile având loc pe domeniul public din România. Sfidarea a ajuns până la a inaugura obiectivul Casa de Cultură Carei doar cu program artistic în limba maghiară!

Deci liderii ONG-ului UDMR nu respectă nici poporul român și nici limba țării în al cărei parlament au reprezentanți dar vor să facă parte din Guvernul României.

Nu am uitat de amara experiență cu Kelemen Hunor la ministerul Culturii când se alocau bani cu ghiotura pentru reabilitare conace maghiare și se refuza sprijinul pentru apariția volumului POESII de Mihai Eminescu sau fonduri adecvate pentru reabilitare cetăți dacice sau care țin de istoria poporului român. Pe vremea când Hunor era ministrul Culturii din România au fost respinse toate proiectele Editurii Academiei Române, ale Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Române de la Deva, ale Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă , Asociaţia Italienilor din România, Fundaţia Culturală Camil Petrescu , Asociaţia creştină Candela Sătmarului, Arhivele Naţionale ale României sau Patriarhia Română – Radio Trinitas.

La toate acestea se adaugă faptul că liderul UDMR Carei, primar, a dat jos de pe clădirea Primăriei Carei plăcile oficiale cu însemnele statului român.

sursa Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/liderul-udmr-kelemen-hunor-nu-vorbeste-limba-romana-la-carei-dar-vrea-gesturi-politice-din-partea-romanilor.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/candidatii-udmr-din-judetul-satu-mare-nu-vor-respect-reciproc-ci-doar-dictatura.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/12/avalansa-de-scrisori-udmr-in-cutiile-postale-ale-careienilor-se-cer-doar-voturi-in-limba-romana-nu-si-scuze-pentru-discriminare.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Ciută Daniela

Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei

Lasă un răspuns

Next Post

Arafat interzice Colindul!

Dum dec. 13 , 2020
Jurnalistul Gabriel Apreutesei, de la Nașul TV Moldova, critică în termeni foarte duri declarațiile lui Raed Arafat legate de interzicerea colindelor și celorlalte obiceiuri de iarnă împământenite de-a lungul generațiilor în conștiința colectivă a neamului românesc: „Arafat interzice Crăciunul, interzice vestirea Nașterii Mântuitorului Hristos! Arafat ne amenință ca vom suporta […]

Poate vă place și:

libris.ro