Inpolitics anunță o veste tristă: a plecat dintre noi Marius Albin Marinescu, cea mai mare spaimă a lui Iohannis

Print Friendly, PDF & Email

Știam de lunga suferință a jurnalistului Marius Albin Marinescu, dar asta nu a împiedicat să fiu surprins când tocmai m-a sunat o prietenă și colegă jurnalistă din județul Satu Mare. Ce știi de Albin Marinescu? Mă întreabă ea. Știu că era cam bolnav, și din această cauză a cam și stat în mai multe rânduri un pic mai departe de activitatea uzuală pe care o desfășura pe portalul său, justițiarul.ro. A murit! Îmi zice ea. Știam că va veni cândva și momentul ăsta, dar de ce tocmai acum?

“S-A STINS DIN VIAȚA MARIUS ALBIN MARINESCU, PRIMUL JURNALIST INTERZIS DE REGIMUL IOHANNIS. Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, coșmarul din presă al președintelui Klaus Iohannis, s-a stins din viață acum cîteva ore, la domiciliul său din Sibiu, după o lungă și grea suferință.”, scrie inpolitics.ro

Acum regret că nu am avut o colaborare mai intensă cu domnul Marius Albin Marinescu, singurul jurnalist sibian care și-a respectat profesia și a avut curajul să iasă la lumină cu toate mizeriile și matrapazlâcurile lui Iohannis. Dacă mă gândesc bine, în afară de a-i livra câteva ponturi și cel mult câteva replici, sau să schimbăm idei și materiale între noi, interacțiunea mea cu el a fost destul de limitată.

Dar justitiarul.ro a constituit un model de urmat pentru portalul meu glasul.info, și chiar a fost o perioadă în care mă inspiram din politica editorială a publicației la care domnul Marius Albin Marinescu era redactor-șef. Încă nu-mi vine să cred că a plecat dintre noi, așa cum anunță publicația Inpolitics.

În perioada stării de urgență, atunci când sclavii lui Iohannis au interzis publicația domnului Albin Marinescu, am fost printre primii care s-au solidarizat cu justitiarul.ro, închis abuziv de către ANCOM-ul lui Grindeanu, la ordin politic.

Reacții de solidaritate jurnalistică în România cu Marius Albin Marinescu și Justitiarul.ro, Foto: captură facebook
Reacții de solidaritate jurnalistică în România cu Marius Albin Marinescu și Justitiarul.ro, Foto: captură facebook

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace, pentru că a fost un bun român, un patriot, un naționalist care a luptat din răsputeri pentru Țara și pentru neamul său!