Site icon Glasul.info

S.O.S! Se dorește desființarea Istoriei și Geografiei din școli

“Profesorul Florinel Agafiţei a studiat cu atenţie metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar viitor şi a constatat că discipline importante precum Istoria şi Geografia vor fi contopite într-una singură, sub altă denumire.

El spune că în metodologia de mobilitate a personalului didactic pt 2021/2022 au dispărut ca discipline de sine stătătoare obiecte precum Istoria şi Geografia, acestea fiind prinse cu denumirea de Studii Sociale.”, scrie Buletin de Carei citând din adevarul.ro

În timpul unei deplasări din cursul acestui an, am poposit pentru câteva clipe într-o școală rurală din comuna Moftin din județul Satu Mare.

Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim printre manualele școlare depozitate pe un mic hol de la intrarea în școală că manualele de Istorie și de Geografie și așa erau alterate destul de serios din punct de vedere al conținutului, elevii de azi învățând o cu totul altă Istorie și Geografie a României decât cea învățată pe vremurile noastre în școală.

Alături de colega mea jurnalistă răsfoiam manualele și efectiv nu ne venea să credem cât de mult este implicat ideologicul, politicul și antiromânismul în manualele școlare din România. Dacă vom continua pe acest trend, ușor, ușor, vom înceta să mai fim un popor și vom deveni doar o … populație.

Desen în creion care îl înfățișează pe Don Quijote

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, dezbină-i, fă-i să se ruşineze de ceea ce sunt. Astfel, nu va trebui să lupţi pentru a-i cuceri, pentru că, speriaţi de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii şi să-i salvezi de ei înşişi.”

Sun Tzu

Exit mobile version