libris.ro

Iașiul se ridică din nou la luptă prin vocea unui avocat: „Masca te poate expune unui risc crescut de infecții”

De la Iași vine o nouă lovitură pentru dictatura medicală actuală și împotriva unor abuzuri pe care nici măcar OMS-ul nu s-a gândit să le recomande împotriva pandemiei care a înnebunit de aproximativ un an de zile planeta. Iașiul se ridică din nou la luptă prin vocea unui avocat: „Masca te poate expune unui risc crescut de infecții”.

Căcescu Gheorghe Gabriel este numele avocatului ieșean care s-a luat de piept cu actualul sistem, acesta înaintând o „cerere asigurare probe” în contradictor cu pârâții:

  • MINISTERUL SĂNĂTĂȚII
  • MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, VLAD VOICULESCU
  • MINISTERUL AFACERILOR DE INTERNE , DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ (DSU)
  • Domnul RAED ARAFAT
  • ALEXANDRU RAFILA, reprezentant OMS România
  • STRĂINU CERCEL –ADRIAN
  • ANPC-AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORULUI, prin reprezentantul legal
  • GUVERNUL ROMÂNIEI
  • PRIM-  MINISTRU FLORIN CÎȚU

prin care solicită „administrarea probei cu expertiză medico-legală privind efectul purtării măștilor de protecție impuse de pârâți,efectuarea unei expertize complexe a mărfurilor textile în vederea stabilirii conținutului substanțelor chimice existente în  măști, precum și interogatoriul pârâților„.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cerere asigurare probe, Foto: Căcescu Gheorghe Gabriel

În motivarea acestei cereri, avocatul ieșean aduce următoarele argumente:

În fapt, în calitate de cetățean român și în virtutea Constituției Românie, doresc să aflu anumite informații despre purtarea măștilor, eficiența purtarii măștilor de protecție în actuala stare de pandemie, efectul produs asupra organismului de purtarea măștilor de protecție, conformitatea măștilor puse în circulație și vândute cetățenilor, precum și dacă purtarea măștilor poate duce la îmbolnăvire.

       Singura modalitate de a obține anumite informații de la pârâte este la momentul actul această cerere de asigurare probe prin luarea interogatoriului și efectuarea unei expertize medico-legală.

       Potrivit art. 359 (1) C.proc.civ., oricine are interes să constate de urgență mărturia unei persoane, părerea unui expert, starea unor bunuri, mobile sau imobile ori să obțină recunoașterea unui înscris, a unui fapt sau a unui drept, dacă este pericol ca proba să dispară ori să fie greu de administrat în viitor, va putea cere, atât înainte, cât și în timpul procesului, administrarea acestor probe.

      Art 431 din Codul Administrativ,  funcționarii publici au obligația ca prin actele și faptele lor să promoveze supremația legii, să respecte Constituția și legile țării, statul de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor în relația cu administrația publică, precum și să acționeze pentru punerea în aplicare a dispozițiilor legale în conformitate cu atribuțiile care le revin, cu aplicarea normelor de conduită care rezultă din îndatoririle prevăzute de lege.

      Autoritățile și instituțiile administrației publice, precum și personalul acestora au obligația de a acționa cu respectarea prevederilor legale în vigoare și a tratatelor și a convențiilor internaționale la care România este parte.

      Prin  ORDINUL  nr. 874/81/2020 s-a impus  instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

     În una din declarațiile date chiar de către domnul Ministru Nelu Tătaru la data de 9 iunie 2020, la postul TV ANTENA 3, declară, citez: ,,Oamenii sănătoși nu trebuie să poarte măști, spunea Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, în contextul pandemiei de coronavirus. Purtată de omul sănătos, masca de protecție (chirurgicală sau artizanală) „poate face mai mult rău decât bine”, a declarat medicul român, implicat direct în combaterea COVID-19.,, https://www.youtube.com/watch?v=GmvD1aYgqKk

      Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează că măștile fabricate manual și cele din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus, precizează Ministerul Sănătății., sursa DIGI24 20.03.2020 https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/avertisment-de-la-oms-mastile-fabricate-manual-si-cele-din-panza-nu-protejeaza-impotriva-coronavirusului-1278522

        Pentru a fi eficiente, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli: trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă.

ASPECTE MEDICALE PRIVIND PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE

     Chiar dinaintea pandemiei actuale, la personalul medical s-au raportat numeroase reacții adverse ale purtării unei măști chirurgicale. Între 2002 și 2004 (pandemia SARS) datorită măștilor N95 numeroase cadre medicale au manifestat reacții cutanate: acnee, prurit facial (=mâncărime), exantem, urticarie de contact, dermatită de contact acută.  

      Oamenii obișnuiți acuză diverse probleme la nivelul feței după purtarea unei măști. Principala cauză o reprezintă natura ocluzivă, spațiul închis, protector, care duce la un mediu umed, cald, unde se acumulează transpirația și sebumul. Astfel se explică apariția inflamației (roșeață, durere, căldură). Persoanele cu leziuni acneice pot observa o înrăutățire a bolii.

       Un reprezentant al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a declarat pentru Reuters: „CO2 se va acumula încet în mască, de-a lungul purtării.

         Masca poate deveni incomodă din mai multe motive, inclusiv o sensibilitate la CO2, iar persoana va fi motivată să îndepărteze masca. Este puțin probabil ca purtarea unei măști să provoace hipercapnie.”

Ce este hipercapnia?

„Hipercapnia este o afecțiune caracterizată prin acumularea excesivă de dioxid de carbon în sânge. Cauza poate fi găsită în anomalii în operațiile pulmonare sau cardiac.

       Presiunea parțială crescută a dioxidului de carbon din sânge este, de obicei, indicată de insuficiența respiratorie pentru ventilația alveolară inadecvată și, în acest caz, este asociată cu hipoxia.

Hipercapnia poate avea diferite simptome asociate care pot să apară, în funcție de severitatea afecțiunii, de la creșterea frecvenței cardiace (tahicardie) sau ectopică, dispnee, erupții cutanate, spasme musculare, creșterea tensiunii arteriale, dureri de cap, confuzie, letargie și hiperventilație, dezorientarea și pierderea conștiinței. În cazurile severe poate fi fatală.

      Mai precis, când presiunea dioxidului de carbon crește peste 60-75 mmHg, pacientul are dispnee și bătăi inimii anormale, când ajunge la 70-80 mmHg, pacientul suferă de letargie și semicomă și la 100-150 mmHg se duce la o comă și este posibil moarte”, arată humanitas.net.

       Sursa https://evz.ro/masca-de-protectie-este-toxica-banciu-zice-ca-a-patit-o-nici-nu-stii-ce-sa-mai-crezi.html

       Respirația este un proces fiziologic fundamental prin care organismele realizează un schimb de oxigen și dioxid de carbon cu mediul înconjurător. O respirație completă include două faze distincte: inspirație, adică preluarea aerului (gazelor) din mediul înconjurător în organism, și expirație, prin care se elimină în afara organismului aerul folosit (uzat). Prin respirație, oxigenul (O2) din aerul inspirat ajunge la nivelul celulelor, iar dioxidul de carbon (CO2) rezultat este eliminat prin intermediul expirației.

      Toate organismele aerobe au nevoie de oxigen pentru a-și crea energia prin respirație, prin metabolismul moleculelor bogate în energie, precum glucoza.

      Respiraţia este o funcţie vitală a organismului uman, care se desfaşoară continuu şi ciclic şi are rolul de a asigura schimbul bidirecţional de gaze dintre organism şi aerul din atmosferă. Prin respiraţie este adus O2 din mediul extern şi acesta este furnizat celulelor, iar CO2 rezultat din metabolismul celular este eliminat în atmosferă.

       Ventilaţia pulmonară reprezintă totalitatea proceselor mecanice prin care se asigură schimbul de gaze dintre atmosferă şi plămâni. Datorită ventilaţiei, aerul bogat în oxigen este introdus în alveolele pulmonare prin inspir şi aerul bogat în bioxid de carbon din plămâni este eliminat în atmosferă prin expir.

      Cele 2 faze ale ventilaţiei, inspirul şi expirul se succed ritmic, cu o frecvenţă de 12-18 cicluri/minut (frecvenţa respiratorie). Frecvenţa respiratorie reprezintă numărul ciclurilor respiratorii (inspiraţie şi expiraţie) pe minut.

     Greutatea în respiratie poate fi resimtită ca sufocare făcând ca fiecare gura de aer să fie o lupta. Senzatia poate fi terifianta iar panica produsa nu face altceva decat să inrautațească situatia.în cazul purtării măștilor de protecție.

      Invocarea falsă a unor aşa-zise „probleme de interes naţional”, când în realitate este vorba de interesul celor aflaţi la putere, de a-şi apăra şi întări poziţia contestabilă, de a-şi „legitima” deciziile nepopulare şi abuzurile guvernării, este formula clasică de inducere în eroare a populației și obținerea unor avantaje proprii în detrimentul mulțimii.

     Schimburile de dioxid de carbon şi de oxigen din sânge se fac la nivelul plămânilor, în nişte cavităţi naturale numite alveole pulmonare.

         În timpul unei inspiraţii normale pătrunde în plămâni un volum de aer de 500 cm3. Aceeaşi cantitate de aer este eliminată şi în expiraţie.

      Inspiraţia durează aproximativ 2 secunde. Expiraţia este puţin mai lungă: ea durează între 2-3 secunde..

        În repaus, frecvenţa respiratorie are aproximativ 12 respiraţii pe minut (o respiraţie este formată dintr-o expiraţie şi o inspiraţie). În tot acest timp, în plămâni intră aproximativ 6 litri de aer. În timpul activităţii fizice intense frecvenţa respiratorie creşte şi, implicit, şi volumul de aer ce ajunge în plămâni.

       Pentru a ajunge la alveole, acolo unde se face schimbul de gaze, aerul trebuie să parcurgă următorul drum: cavitate nazală – faringe – laringe – trahee – bronhii primare – bronhii secundare – bronhiole – săculeţi alveolari, alcătuiți din mai multe alveole pulmonare.

        Oxigenul este esențial vietii, de felul în care organismul foloseste oxigenul inspirat depinde adesea, sanatatea noastra. Studii numeroase arata ca leziunile neurologice care pot duce la handicap motor, la dificultati în vorbire și la alte tipuri de paralizii, pot fi corectate prin optimizarea felului în care organismul foloseste oxigenul. 

       Ranile se vindeca mai usor in cazul unei oxigenari optime, la fel si tesuturile ischemizate, adica tesuturile unde nu mai ajunge oxigenul prin intermediul vaselor mari de sange.        

       Aceste tesuturi se „asfixiaza” în lipsa oxigenului, celulele mor, iar tesutul poate deveni nefunctional cu urmări dintre cele mai grave. Dar, prin îmbunatatirea oxigenarii celulare se compenseaza o parte din nevoia de oxigen a tesuturilor afectate de hipoxie, fapt care determina recuperarea mai rapida a tesuturilor lezate dar si retragerea edemelor. În plus, oxigenarea celulară optimă are si efect angioneogenetic, adica de formare de vase capilare noi, functionale, care ajuta la cicatrizare si la recuperarea fără sechele a tesuturilor afectate. Studiile artată că vindecarea si regenerarea post-traumatică depinde de aportul optim de oxigen la nivelul plagii aflate în curs de vindecare. Deficitul de oxigen la nivelul respectivelor tesuturi determină perioade de recuperare mai mari, formarea de cicatrice inestetice sau vindecari disfunctionale.

      Oxigenarea celulară optima activează leucocitele, celule iminitare care contribuie la apărarea organismului și a macrofagelor care digera agentii patogeni, de aceea, oxigenarea optima conduce la îmbunatatirea răspunsului imunitar. In plus, oxigenul are la nivelul celulei efect bactericid. Mai mult decat atat, spre deosebire de antibiotice, agentii patogeni nu dezvolta rezistenta la oxigen. Prin faptul ca oxigenul are rol esential în producerea energiei celulare în mitocondrii si în stocarea ei în moleculele de ATP (adenozin trifosfat), oxigenarea corectă a tesuturilor creste si vitalitaea organismului, precum si rezistenta fizica la efort.

Performantele intelectuale depind de nivelul de oxigen folosit la nivel cerebral

https://www.secom.ro/articles/oxigenul-optimizeaza-functiile-organismului-si-ajuta-la-vindecarea-bolilor

      Dr. Russell Blaylock este unul dintre neurochirurgii celebri care avertizează că măștile prezintă riscuri grave pentru cei care le poartă şi recomandă limitarea pe cât posibil a purtării lor, dacă nu suferim de vreo infecţie respiratorie.

„Odată cu apariția așa-numitei pandemii COVID-19 am văzut o serie de practici medicale care au avut prea puțin sau deloc sprijin științific în ceea ce privește reducerea răspândirii acestei infecții. Una dintre aceste măsuri este purtarea măștilor faciale, fie că este vorba de o mască de tip chirurgical, bandană sau mască de tip N95.

       În ceea ce privește sprijinul științific pentru utilizarea măștii de față, o examinare atentă a literaturii de specialitate, în care au fost analizate 17 dintre cele mai bune studii recente, a concluzionat: „Niciunul dintre studii nu a stabilit o relație concludentă între utilizarea măştii și protecția împotriva infecția cu virusul gripal„. 

       Mai multe studii au descoperit, într-adevăr, probleme semnificative legate de purtarea unei astfel de măști. Aceste probleme pot varia de la dureri de cap până la hipoxie şi alte complicații grave, care pot pune viața în pericol.

      Studiile au relevat că aproximativ o treime dintre lucrători au avut dureri de cap legate de purtarea măştii. Majoritatea avuseseră dureri pre-existente, care s-au agravat, iar 60% au avut nevoie de medicamente pentru a le trece durerea. În ceea ce privește cauza durerilor de cap, cea mai mare parte a dovezilor indică hipoxia și / sau hipercapnia drept cauză a lor. Adică o reducere a oxigenării sângelui (hipoxie) sau o creștere a nivelului de dioxid de carbon în sânge (hipercapnie). 

     Masca N95, dacă este purtată ore întregi, poate reduce oxigenarea sângelui cu până la 20%, ceea ce poate duce la pierderea cunoștinței.

       Un studiu mai recent care a implicat 159 de lucrători din domeniul sănătății, cu vârsta cuprinsă între 21 și 35 de ani, a descoperit că 81% au dezvoltat dureri de cap din cauza purtării unei măști de protecţie. Importanța acestor constatări este că scăderea nivelului de oxigen în sânge (hipoxie) este asociată cu o afectare a imunității. mportanța acestor constatări este că scăderea nivelului de oxigen (hipoxie) este asociată cu o afectare a imunității. Studiile au arătat că hipoxia poate inhiba tipul principalelor celule imune utilizate pentru a combate infecțiile virale numit limfocit T CD4 +. Aceasta se întâmplă deoarece hipoxia crește nivelul unui compus numit hipoxia inductibilă factor-1 (HIF-1), care inhibă limfocitele T și stimulează o celulă imunitară puternică, numită Tregs. Acest lucru stabilește stadiul pentru contractarea oricărei infecții, inclusiv COVID-19 și face consecințele acestei infecții mult mai grave.

        În esență, masca te poate expune unui risc crescut de infecții. 

        În 2010, Academia Națională de Științe din SUA a declarat că, în cadrul comunității, „măștile de față nu sunt proiectate sau certificate pentru a proteja purtătorul de expunerea la pericolele respiratorii”.” Dr. Strant Mirela, Medic Medicină de Familie.

“Da, măștile de protecție sunt dăunătoare dacă nu sunt folosite corespunzător, mai ales dacă oamenii care le poartă pe față desfășoară activități sportive chiar si in spatiile deschise. Astfel, cantitatea de dioxid de carbon pe care o inhalezi în timpul sportului crește vertiginos, privând creierul de o oxigenare optimă dacă porți masca pe față. Și dacă o faci pe o perioadă mai lungă de timp, scade saturaţia în oxigen a plămânilor.

      Referitor la acest subiect, editorialul New York Daily News ne informa la data de 7 mai că doi elevi chinezi în vârstă de 14 ani au murit în timp ce au fost obligați să poarte măștile pe față în sala de sport.
      La data de 16 mai, un articol publicat în același editorial ne informa că un bărbat în vârstă de 26 ani din Wuhan, China, a suferit un episod sever de pneumotorax, după ce a alergat peste doi kilometri cu masca de protecție pe față.

       În cazul de faţă’, medicii au descoperit că plămânul stâng al bărbatului s-a comprimat cu 90 la sută, deplasându-i inima în partea dreaptă a corpului. Iar dacă ne gândim că în România sunt zeci de mii de oameni suferinzi de boli respiratorii sau pulmonare cronice care nu ştiu că au o contraindicaţie de a purta masca de protecţie, atunci riscurile utilizării acesteia pe o perioadă îndelungată în spațiile închise sunt şi mai ridicate.

        Dr. Russel Blaylock, expert în sănătate și autor a numeroase articole și cărți consideră că: ”acest virus este o infecție relativ benignă pentru marea majoritate a populației și că majoritatea grupului cu risc supraviețuiește, din punct de vedere al unei boli infecțioase și din punct de vedere epidemiologic, lăsând virusul să se răspândească prin populația sănătoasă vom ajunge la un nivel al imunității efective destul de repede, care va pune capăt acestei pandemii rapid și va preveni revenirea acesteia iarna viitoare.

Cum afecteaza masca respiratia?

„Plamanii permit schimbul de oxigen si dioxid de carbon, esential pentru functionarea organismului”, explica medicul Robert Graham.

      Intrucat masca acopera nasul si gura, aceasta poate face dificila respiratia, explica, la randul sau, antrenorul de performanta Brian MacKenzie.

      Intr-o postare pe Instagram, el a scris ca masca poate impiedica expirarea dioxidului de carbon, acesta fiind periculos pentru persoanele cu intoleranta la CO2. „Intoleranta la CO2 inseamna ca nu ne folosim plamanii la fel de mult si nu folosim oxigenul in mod optim”, a spus MacKenzie pentru Mind Body Green.

Potrivit unui studiu, simptomele de retentie ale CO2 (hipercapnia) pot include bataile rapide ale inimii (tahicardie), scurtarea respiratiei (dispnea), confuzie, dureri de cap si ameteala.

      Asadar, daca ai un simptom dintre cele asociate cu retentia de CO2, Graham sugereaza sa dai masca jos si sa respiri adanc.

    Să inspiri oxigen proaspat este o solutie eficienta în astfel de situații, dar rezolvă problema doar pe termen scurt. „Oxigenul nu poate lucra fara CO2 si cu cât ne controlam mai bine respiratia, în special pe cea nazala, cu atat ne dezvoltam o toleranta mai buna la CO2”, explica MacKenzie.

      Raportat la materialele științifice mai sus prezentate, se poate trage o singură concluzie; Ministrul Sănătății, domnul Prim-Ministru, domnul Raed Arafat, domnul Străinu Cercercel, domnul Rafila și toti guvernanții care au acceptat intoxicarea populației cu știri false și alarmante, plătite bine către Mass media, doresc îmbolnăvirea populației și, nu tratarea, vindecarea populatiei.

       Niciodată şi nicăieri în lume, cei aflaţi la putere n-au renunţat de bună voie la maniera abuzivă şi discreţionară de a guverna, la tot felul de privilegii şi favoruri care-i fac captivi unor cercuri restrânse de interese.

     Obligativitatea purtării măștii, mai nou și în spații deschise este făcută de ,,distinșii noștri guvernanți,, în scop COMERCIAL nu de prevenție cum se încearcă să ne inducă subminal acesti domni care ne vor ,,BINELE,, (purtati masca dacă vă pasă).

       Sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) a semnalat 32 de tipuri de măști de protecție neconforme, cea mai recentă alertă făcând referire la 15 noi tipuri, informează InfoCons, citat de Mediafax.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/32-de-tipuri-de-masti-neconforme-au-fost-gasite-in-europa-lista-echipamentelor-de-protectie-cu-risc-asupra-sanatatii-1315222

       Prin punerea în circulație a măștilor neconforme, statul roman dorește îmbolnăvirea masivă a populației și,  nu prevenirea cu Covid-19, ceea ce echivalează cu un GENOCID.

OBIECTIVE EXPERTIZĂ

1.Să se precizeze dacă măștile sunt dispozitive medicale supuse autorizarii de către ANMDM ;

2.Dacă au fost autorizate de către ANMDM toate măștile, distribuite de către instituțiile publice(Politie, Primarii, Spitale, DSP-uri, etc.) ;

3. Care a fost procedura de autorizare pentru produsele provenite din spatiul ex. UE ;

4. Pentru produsele de mai sus, dacă au fost făcute studii de bioechivalență ;

5. Să se pună la dispozitie, analizele facute de ANMDM pentru autorizare ;

6. Să se precizeze dacă măștile sunt confectionate din materiale inerte din punct de vedere toxicologic, în interactiune cu corpul uman, si buletinele de analiză care atestă acest lucru ;

7. Să se precizeze dacă măștile folosite pot da reactii de natura alergică, prin folosire ;

8. Să se precizeze dacă virusul SARS Cov 2 ca marime, poate trece de bariera filtrantă a măștilor ;

9. Sa se precizeze dacă măștile pot reduce saturația de oxigen în sânge ;

10. Să se precizeze dacă măștile pot creste concentratia de dioxid de carbon în sange;

 11.Dacă masca de protecție comercializată protejează eficient împotriva SARS COV2?

 13.Dacă masca de protecție comercializată împiedică sau nu efectul respirației;

 14.Dacă masca de protecție comercializată poate sau nu  produce  îmbolnăvirea persoanelor care o poartă;

 15. Dacă măștile  existente în  comerț permit o respirație corectă;

 16. Să se precizeze dacă dimensiunea virusului CORONAVIRUS pătrunde prin textura măștilor din bunbac ;

17.Dacă alergia la bumbac poate produce probleme respiratorii, cum ar fi astmul și rinita, sau inflamația membranelor mucoase nazale ;

18. Dacă  bumbacul  poate produce alergii cutanate: acnee, prurit facial (=mâncărime), exantem, urticarie de contact, dermatită de contact acută ;

19. Precizați dacă în structura și conținutul măștilor sunt substanțe raportate drept cauza unei dermatite de contact ;

20. Precizați ce fenomen(reacție) medicală  se produce în natura ocluzivă, spațiul închis, protector, care duce la un mediu umed, cald, unde se acumulează transpirația și sebumul;

21.  Substanțele  chimice folosite la fabricarea  măștilor de protecție, pe lângă bumbac, sunt sau nu dăunătoare sănătății;

22. Cât timp poate fi purtată o singură  mască de protecție fără  afectarea sănătații  purtătorului;

23. Câte ore pe zi este recomandată purtarea măștii fără a produce afectarea sănătății;

24. Ce efecte poate produce o mască care nu este schimbată regulamentar;

25. Dacă o mască de protecție neconformă poate produce contaminarea purtătorului cu virusuri și bacterii;

26. Ce bacterii, microorganisme se pot dezvolta la contactul măștii cu fața;

Data  06.01 .2021                                                         Cu deosebită considerație,

                                                                           Avocat Căcescu Gheorghe Gabriel”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info