RSS

27 Februarie 1470: Ștefan cel Ma…

Pe 27 februarie 1470…

28 Februarie 1913: GHEZA VIDA - …

108 ani de la nașter…

27 Februarie 1821: Veniamin Cost…

Pe 27 februarie 1821…

Cine sunt cei speriați de adevăr…

Joi dimineața, senat…

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comisia Europeană refuză toate propunerile din Minority SafePack sprijinite de Viktor Orban și UDMR

Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeană decide să refuze orice modificare în cazul Minority SafePack.  Ungaria acționează în logica revizionismului însă de această dată a întâlnit o replică pe măsură. Cât privește statutul președintelui UDMR, Kelemen Hunor, acesta este demnitar al statului român și beneficiază de tot felul de privilegii în acest sens, în schimb, când acționează în interesul Ungariei este doar un etnic minoritar din România. Ipocrizie? Sau trădare?

Comisia Europeană (CE) nu va adopta nici o modificare legislativă propusă prin iniţiativa cetăţenească europeană Minority SafePack, deoarece punerea în aplicare exhaustivă a normelor şi măsurilor politice deja în vigoare va constitui un arsenal serios pentru a susţine obiectivele iniţiativei, se afirmă într-un comunicat de presă al comisiei de la Bruxelles.

„Aceasta este a cincea iniţiativă cetăţenească europeană care a avut succes, ceea ce demonstrează că cetăţenii Europei vor ca vocea lor să fie auzită, doresc să participe la dezbaterea publică despre modelarea politicii UE. Respectarea drepturilor celor care aparţin minorităţilor este o valoare fundamentală a UE, comisia fiind angajată în favoarea facilitării aspiraţiilor în acest sens”, a declarat Věra Jourová, comisarul UE responsabil pentru valori şi transparenţă.

Scopul iniţiativei este ca anumite domenii ale protecţiei minorităţilor naţionale, etnice şi lingvistice să fie incluse în dreptul european, iar comisia de la Bruxelles susţine că, în anii ce au trecut de la prima depunere a iniţiativei în 2013, au fost adoptate numeroase măsuri care oferă soluţii pentru propunerile pe care le formulează iniţiativa.

România este țara unde minotirățile beneficiază de toate drepturile iar în anumite situații există chiar o discriminare pozitivă. Chiar președintele  UDMR, Kelemen Hunor, vine  în vizită la carei și vorbește publicului de toate naționalitățile doar în limba maghiară sau asistă la inaugurare de obiective culturale cu program artistic exclusiv în limba maghiară. Clasele cu predare în limba minorităților pot funcțion chiar și cu numpr redus de elevi în timp ce clasele cu predare  în limba română din mediul rural se desființează dacă nu au un anumit număr de elevi.

evomag.ro

La fel și în cazul claselor de meserii. La Carei nu toate meseriile se pregătesc în clase cu predare în limba română.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info