libris.ro

Statul „român”, dușmanul românilor? Statul pune umărul la distrugerea CFR Marfă, printr-o promisiune secretă a guvernului către Comisia Europeană!

Statul „român”, dușmanul românilor? Statul pune umărul la distrugerea CFR Marfă, printr-o promisiune secretă a guvernului către Comisia Europeană!

Un document intrat în posesia 7IAȘI arată că Guvernul și-a asumat, în secret, în fața Comisiei Europene, lichidarea companiei care are în prezent aproape 5.000 de angajați, scrie Rareș Neamțu de la 7iasi.ro. Jurnalistul dă publicității un document, pe care îl publicăm și noi, și care arată că „guvernanții au elaborat un plan care are ca finalitate dispariția de pe piață a CFR Marfă și lăsarea în exclusivitatea operatorilor privați a sectorului de transport marfă pe calea ferată“„, scrie cotidianul.ro

Dacă ăștia de la guvernare nu sunt îndepărtați URGENT, nu vor mai lăsa nimic copiilor noștri! Vom fi străini în țara noastră, oriunde ne-am îndrepta privirile vom descoperi că nimic nu ne mai aparține! Înțelegeri secrete, netransparente, fără ca românii să știe nici cu spatele ce le pregătesc zbirii din guvernarea asta imbecilă USR-PNL-UDMR? De unde atâta dușmănie îndreptată împotriva poporului român de la actuala guvernare (n.r. guWernare profund antiromânească și preponderent alogenă)?

Citiți și: Diana Iovanovici-Șoșoacă singurul parlamentar român care s-a implicat în lupta pentru a salva CFR Marfă, o companie strategică românească

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În urmă cu câteva zile, senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă a onorat invitația directorului CFR Marfă Iași, Dumitru Anchidin, având la Iași la sediul CFR Marfă o întrevedere atât cu conducerea cât și cu angajații companiei strategice românești. S-a discutat timp de cinci ore și jumătate căutându-se soluții pentru salvarea companiei și a locurilor de muncă, peste 1400 de angajați fiind cu sabia lui Damocles deasupra capului, urmând să fie concediați.

Iulia Medeleanu, Dumitru Anchidin, Diana Iovanovici-Șoșoacă, Neculai Hamza,
Diana Iovanovici-Șoșoacă singurul parlamentar român care s-a implicat în lupta pentru a salva CFR Marfă, o companie strategică românească, Foto: © Glasul.info

În timpul discuțiilor, directorul Dumitru Anchidin ne-a relatat despre un experiment pilot, constând în montarea de camere video de supraveghere pe locomotivele companiei, pentru a preîntâmpina un „sport” cunoscut de ani de zile: sustragerea de combustibil, de motorină din trenurile companiei. Experimentul s-a sfârșit prematur, la presiunile sindicatelor, care au invocat încălcarea intimității mecanicilor de locomotivă, deși se știe de ani buni că o parte din marile pierderi ale companiei sunt provocate și de către furtul masiv de combustibil din trenurile CFR Marfă.

CFR Marfă este o companie care are multe datorii de încasat de la foste companii de stat aflate în insolvență sau în faliment, dar care acum este somată prin complicitatea mediului politic românesc și a concurenților transportatori feroviari privați să restituie un ajutor de stat de câteva sute de milioane de euro. Deși statul român a forțat din inerție producerea acestor datorii de către CFR Marfă, fără că această companie strategică de stat să fi încasat mare parte din banii care au provocat acest cumul de datorii uriașe, obligând CFR Marfă să presteze servicii de transport pentru companii de stat falimentare sau aflate în insolvență, acum tot el în complicitate cu niște forțe externe pune umărul la distrugerea CFR Marfă?

Dar de ce nu obligă Comisia Europeană pe Câțu & comp. să restituie datoriile statului român către CFR Marfă? Pentru că în aceste cazuri nu CFR Marfă este vinovată de cumulul de datorii artificiale reportate prin zelul unor instituții ale statului care au făcut presiuni pe CFR Marfă să presteze muncă voluntară fără a încasa bani, ba mai mult să adune și niște datorii fictive pentru niște sume de care nu a beneficiat niciodată!

Ar mai multe de spus și despre afacerile necurate ale CITR ( Casa de Insolvență Transilvania), aflată în niște cârdășii politico-economice destul de oculte, dar aflată… ascultați bine… și într-o crasă incompatibilitate, ea având de-a lungul timpului relații contractuale cu grupul de firme din care face parte concurentul direct privat de piață al CFR Marfă, GFR (Grupul Feroviar Român), firmă care în urmă cu ceva ani a încercat să cumpere CFR Marfă. Deci, este statul „român”, dușmanul românilor? Statul pune umărul la distrugerea CFR Marfă, printr-o promisiune secretă a guvernului către Comisia Europeană!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info