libris.ro

Un partid nou cere reacție fermă a autorităților române în problema românilor din Timoc

AUR cere reacție fermă a autorităților române în problema românilor din Timoc

„Considerând că relațiile României cu Serbia trebuie să fie unele de bună vecinătate și de respect reciproc, nu înțelegem cum autoritățile sârbe pun în pericol aceste relații supunând comunitatea românească din Timoc unui tratament care încalcă flagrant legislația europeană în materie de drepturi ale minorităților naționale și încalcă standardele minimale de mediu, punând astfel sub semnul întrebării sprijinul pe care România îl acordă Serbiei în procesul său de integrare în Uniunea Europeană.

Ținând cont de situația în care se află cei circa 300.000 de români/vlahi din Timoc, AUR cere instituțiilor statului român să adopte de urgență cele mai eficiente și rapide măsuri pentru ca frații noștri de dincolo de Dunăre să își poată păstra identitatea națională, având acces la educație, mass-media și slujbe religioase în limba maternă/română, condiții minimale pentru orice minoritate din Europa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În ceea ce privește modul în care Serbia utilizează o companie chineză pentru a mări presiunea asupra comunității românești din zona Borului, afectând grav mediul înconjurător și făcând imposibilă viața în condiții normale, AUR va informa instituțiile europene și solicită autorităților responsabile de politica externă a statului român, Administrația prezidențială și Ministerul Afacerilor Externe, deschiderea de discuții cu partea sârbă și acțiuni ferme în această chestiune.

Rezolvarea imediată a situației grave în care se află comunitatea românească din Timoc trebuie să fie condiția sine qua non pentru sprijinul și votul României în cadrul procesului de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană.

Parlamentarii AUR vor utiliza toate mijloacele parlamentare și extraparlamentare pentru monitorizarea și ajutorul fraților din Timoc, Serbia.”, se arată în comunicatul AUR trimis pe adresa redacției noastre

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info